De asemenea, OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la scurtarea perioadei de carantină decisă sau preconizată în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, relatează AFP și CNBC potrivit agerpres.ro.

"Un apel la trezire"

„Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi” în întreaga Europă, unde numărul de cazuri noi este acum mai mare decât cel înregistrat în martie şi aprilie, a declarat, la Copenhaga, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Citeste si: Turcia a început studiul clinic al unui vaccin experimental chinez pentru noul coronavirus

Organizaţia Naţiunilor Unite a exclus, de asemenea, scurtarea perioadei de carantină recomandată de 14 zile pentru toţi cei care s-au aflat în contact cu persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Cazuri coronavirus Europa
Cazuri coronavirus Europa

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Recomandarea noastră de 14 zile de carantină s-a bazat pe înţelegerea noastră asupra perioadei de incubaţie şi a transmiterii bolii şi o vom revizui doar pe baza unei schimbări a înţelegerii noastre privind ştiinţa, ceea ce nu este cazul până acum", a insistat Catherine Smallwood, responsabilă cu situaţiile de urgenţă ale OMS Europa.

Citeste si: Încă o țară reintroduce, treptat, măsuri restrictive

În Franţa, durata de izolare a fost redusă la şapte zile în caz de contact. Ea este de zece zile în Marea Britanie şi Irlanda, iar mai multe ţări europene, precum Portugalia şi Croaţia, iau în considerare reducerea acesteia.

5 milioane de cazuri de coronavirus

Zona OMS din Europa, care include 53 de ţări, inclusiv Rusia, numără aproape 5 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 227.000

de decese legate de coronavirus.

Citeste si: Pronostic amar de la OMS. Specialiștii în sănătate au anunțat când revine omenirea la viața pre-coronavirus

Ca urmare a apariţiei unui nou val al epidemiei şi a creşterii capacităţilor de testare faţă de valul din martie-aprilie, numărul cazurilor zilnice înregistrate este în prezent de 40.000 până la 50.000, faţă de un vârf zilnic de 43.000 pe 1 aprilie. Noul număr record datează din 11 septembrie, cu aproximativ 54.000 de cazuri înregistrate în 24 de ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si