Un nou avertisment de la OMS: Au anotimpurile vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de COVID-19?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de coronavirus

Andreea Stoica, marți 28 iulie 2020 , 16:13

Avertisment Organizaţia Mondială a Sănătăţii coronavirus
Avertisment Organizaţia Mondială a Sănătăţii coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara.

"Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului", care a făcut peste 650.000 de decese în întreaga lume şi peste 16 milioane de cazuri de infectări, a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, în timpul unei conferinţe de presă virtuale.

Aceasta a dat exemplul ţărilor cele mai afectate din lume- Statele Unite unde este vară, iar cealaltă, Brazilia, care traversează iarna, scrie agerpres.ro.

Citeste si: Noi măsuri de restricții în Grecia. Atenționare pentru românii care pleacă în vacanță

"Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier(...), însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit", a insistat oficialul OMS.

"Acest virus iubeşte toate anotimpurile"

Făcând referire la "convingerea" că riscul de infecţie este mai mic în timpul verii, ea a reiterat: "Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile".

Citeste si: Coronavirus România, 28 iulie. O nouă zi cu creștere alarmantă

Avertisment Organizaţia Mondială a Sănătăţii coronavirus
Avertisment Organizaţia Mondială a Sănătăţii coronavirus

Un nou motiv de îngrijorare

Margaret Harris a recunoscut totuşi că suprapunerea virusului gripal- care este sezonier şi apare în timpul iernii- şi noul coronavirus este un motiv de îngrijorare şi riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

Citeste si: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul unui reputat medic român

"Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei", a sfătuit oficialul OMS.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica... Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica blândă zgârie rău!” Ce discuții au fost în tabăra Faimoșilor după consiliul de nominalizare?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si