Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”

„Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că e contraindicat, deoarece microbii de pe mâna partenerului ajung pe față”, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel. „Puteți duce mâna la inimă sau puteți să dați din cap, obțineți același lucru”, a mai declarat medicul Streinu Cercel.

Author: Alina Raducu vineri 06 noiembrie 2020 , 14:20

Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”
Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-CoV-2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți.

Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dumneavoastră, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel, conform Mediafax.

Sfat practic pentru români de la medicul Streinu Cercel

Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas.

Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii- n.red.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, a mai adăugat Streinu-Cercel.

Citeste si: Declaraţie pe propria răspundere noiembrie 2020: Cine trebuie să o completeze?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si