Citeste si: Zi decisivă pentru fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Procurorii DNA cer ridicarea imunității

Ce afecțiuni mai poate provoca COVID-19

Fiecare descoperire ne apropie și mai mult de inamicul care ne provoacă afecțiuni și cu care ne confruntăm încă de la începutul anului. Studiile efectuate recent au arătat că agentul patogen al COVID-19, care își are originea în China poate afecta în moduri extrem de grave funcţionarea creierului uman.

Această concluzie a fost luată după ce mai mulţi pacienţi infectaţi au acuzat serioase tulburări neurologice. Singura veste bună este că un procent foarte mic de bolnavi se confruntă, conform medicilor, cu astfel de afecțiuni.

Citeste si: OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

În ce măsură poate afecta COVID-19 creierul uman

Speculațiile au apărut încă din luna martie, când un bărbat internat într-un spital din Israel cu tuse seacă şi fără miros a făcut febră şi a început să manifeste o stare continuă de oboseală. După trei zile de supraveghere medicală a fost trimis în carantină la domiciliu, dar după aceea starea sa avea să se înrăutățească.

Pacientul a constatat că scrisul de mână i s-a schimbat total, devenind mai mic, înclinat diferit şi aproape imposibil de descifrat.

În scurt timp au început să apară dificultăţi serioase în vorbire care îl împiedicau să fie fluent sau să scrie un mesaj pe telefon.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Totodată, mâna dreaptă a început să-i tremure incontrolabil, așa că a ajuns din nou pe mâna medicilor, dar la secţia de neurologie. După o serie de teste s-a ajuns la concluzia că suferea de Parkinson, boală apărută la două luni după ce fusese depistat pozitiv cu Covid-19.

Medicii din întreaga lume au mai observat faptul că COVID-19 este deseori însoţit, pe lângă dificultăţi în respiraţie şi tuse, de o gamă largă de afecţiuni care afectează creierul, de la delir până la accident vascular cerebral şi chiar Parkinson.

În Marea Britanie a luat ființă un comitet în cadrul căruia erau studiate rapoartele medicale ale pacienţilor infectaţi care au suferit tulburări neurologice. „A trebuit să ne întâlnim săptămânal din cauza numărului foarte mare de cazuri cu probleme neurologice”, a declarat medicul Hadi Manji, membru al comitetului.

Unii pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale ori inflamări ale creierului se recuperează complet, dar mulţi sunt lăsaţi cu anumite dizabilităţi reziduale. Nu doar bătrânii sunt afectaţi”, a mai adăugat medicul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si