OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

Europa furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat luni Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS. Potrivit înaltului oficial al organizației, o greșeală pe care o fac țările din Europa poate afunda boala "într-o zonă și mai întunecată".

Author: Razvan Ilie marți 27 octombrie 2020 , 07:47

oms coronavirus
Nou avertisment al OMS pentru Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Europa are nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva coronavirusului, consideră directorul din cadrul OMS, iar problema principală constă în lipsa capacităţii de depistare a contacţilor din multe state europene.

'În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem', a declarat Mike Ryan într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Europa se confruntă cu "spectrul închiderii" în săptămânile următoare

Vedem un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată, a explicat oficialul OMS.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

"Iar multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle", a adăugat el.

Întrebată despre creşterea numărului de cazuri în Europa, Maria Van Kerkhove, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, a răspuns: 'Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale'.

Lista cu ţările din zona galbenă a fost actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile.

Conform Comitetul Național pentru Situații de Urgență, 30 de state sunt incluse pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Pe listă sunt Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si