Avertismentul Uniunii Europene privind coronavirusul: Nivelul de risc este în creștere

Nivelul de risc privind coronavirusul în Uniunea Europeană a trecut de la moderat la ridicat, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Author: A.M.S. luni 02 martie 2020 , 14:08

Coronavirus Europa
Coronavirus Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Centrul european pentru controlul şi prevenirea bolilor infecţioase (ECDC) ''a anunţat astăzi (luni) că nivelul de risc a fost adus de la moderat la ridicat pentru locuitorii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se propage'', a afirmat Von der Leyen într-o conferinţă de presă alături de comisarii europeni Janez Lenarcic (gestionarea crizelor), Stella Kyriakides (sănătate şi siguranţă alimentară), Ylva

  Johansson (afaceri interne), Adina Vălean (transporturi) şi Paolo Gentiloni (economie).

  Citeste si: Veste bună! Când vom scăpa de coronavirus? Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

  La rândul său, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a afirmat că până în dimineaţa zilei de luni, 2 martie, 38 de cetăţeni ai UE au decedat din cauza coronavirusului.

  Coronavirus Europa
  Coronavirus Europa

  Citeste si: Alertă la Constanţa: Bărbat suspect de coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecţioase

  Ea a adăugat că până în prezent au fost confirmate 2.100 de cazuri de coronavirus în 18 state membre ale Uniunii Europene.

  De partea sa, comisarul european Ylva Johansson a precizat că nu există semnale că statele UE doresc să introducă controale frontaliere interne ca urmare a epidemiei de coronavirus, conform agerpres.ro.

  Comisarul european Paolo Gentiloni a menţionat că este prematur să se măsoare impactul economic al epidemiei de coronavirus, dar a precizat că Uniunea Europeană este pregătită să folosească toate opţiunile de politică pentru a salvgarda creşterea economică în faţa riscurilor care decurg din actuala criză cauzată de coronavirus.

  Coronavirus Europa
  Coronavirus Europa

  Citeste si: Coronavirus: Sunt periculoase pachetele pe care românii din Italia le trimit în ţară? Răspunsul specialistului

  Potrivit reprezentantului CE, un răspuns fiscal coordonat la coronavirus trebuie să fie dat la momentul oportun, Gentiloni precizând că va analiza cererile pentru o flexibilitate fiscală în acest context. El a adăugat că importurile europene de materii prime dinspre China înregistrează o scădere.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si