Avioane militare rusești deasupra Mării Negre. Două MiG-uri românești au intervenit

Mai multe avioane militare rusești au fost interceptate, joi, desupra Mării Negre, în apropiere de România. Două MiG-uri românești au fost ridicate de la sol.

Alex Dumitrescu, joi 23 iulie 2020 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, patru aeronave militare rusești au zburat, joi, în spațiul aerian internațional, desupra Mării Negre.

Două bombardiere Tupolev-22 și două avioane de vânătoare Suhoi-27 aparținând Rusiei au fost interceptate de două avioane MiG 21 lancer ale Forțelor Aeriene Române.

Citeste si: Bombariere rusești capabile să transporte arme nucleare, interceptate în Alaska

„A fost o misiune standard de poliție aeriană executată azi de Forțele Aeriene Române. La solicitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate au ridicat două aeronave MiG 21 Lancer pentru o operațiune de interceptare și identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spațiul aerian internațional, în zona de responsabilitate a Bulgariei, dincolo de apele teritoriale bulgărești”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu

Bombardiere deasupra Mării Negre

Aeronavele MApN au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev-22 și două aeronave Suhoi-27 ale Forțelor Aeriene Ruse. Aș caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronevele Forțelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a adăugat acesta.

Tupolev-22 (Tu-22) este un bombardier strategic deținut de Forțele Aeriene Ruse. De obicei, acestea zboară acompaniate de avionul de vânătoare Suhoi-27 (Su-27).

Citeste si: Trump retrage trupele americane din Germania. Aliaţii cancelarului Merkel critică decizia

„Nu sunt misiuni care să ne surprindă. Astfel de misiuni de zbor se desfășoară în spațiul aerian internațional și România execută, ca membru NATO, misiuni de poliție aeriană sub comanda Centrului NATO ori de câte ori e nevoie”, a mai precizat Constantin Spînu.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si