Se fac verificări la Matei Balș. Acuzații grave la adresa lui Adrian Streinu Cercel

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis, joi, Corpul de control la Institutul Matei Balș, în urma unor acuzații.

Author: Alex Dumitrescu joi 23 iulie 2020 , 16:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Astăzi (joi- n.r.) am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de Control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie

de terapie intensivă”, a afirmat Nelu Tătaru joi, întrebat dacă la „Matei Balş” conducerea secţiei ATI este ţinută în mod ilegal în funcţie.

Corpul de control la Matei Balș

Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) este împotriva detașării medicilor și asistenților ATI la Institutul „Matei Balș”.

Potrivit SRATI, medicul Adrian Streinu Cercel  a făcut un abuz de putere, din poziția de director al institutului, pentru că nu a organizat de 11 ani concurs pentru conducerea Secției de Terapie Intensivă, secție care ar avea la conducere un medic care nu este de specialitate.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

 

Citeste si: Tătaru: „Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele”

Societatea a solicitat trimiterea unui echipe de control la Institutul Matei Balș, pentru a verifica cum a fost gestionată aprovizionarea cu medicamente antivirale, acuzând că au murit pacienți cu coronavirus în secția ATI care nu au primit niciun tratament.

Citeste si: Un asistent medical a murit din cauza coronavirusului

„PROTESTĂM ŞI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detaşare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici şi asistente) în secţia ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş! Motivul este unul simplu şi cunoscut şi Dumneavoastră şi Ministerului Sănătăţii: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secţia ATI de la IBI Matei Balş este condusă ilegal (cu delegaţie) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecţioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, arată memoriul adresat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat de către conducerea SRATI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si