De ce sunt în pericol avioanele civile

Din cauza războiului în plină desfășurare din Ucraina, EASA spune că printre posibilele atacuri se numără cele cibernetice și chiar lovirea accidentală a unor avioane civile, scrie Reuters.

După cum au arătat războaiele anterioare, identificarea greșită este ușoară în arenele confuze ale războiului. Amplificarea acestui risc este comună pentru toți combatanții.

Citeste si: Averea impresionantă a patriarhul Kiril, „băiatul de altar a lui Putin”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Dacă adăugăm posibilitatea bruiajului echipamentelor și instrumentelor electronice care sunt folosite pentru navigația avioanelor, atunci este ușor de observat potențialul ca aeronave civile să fie ținta unor rachetelor sau a armelor ghidate prin radar ”, se arată într-un document publicat online.

Orice spațiu aerian este în pericol

Declarația EASA nu precizează dacă avertismentul său se referă la spațiul aerian al Ucrainei, dar a fost formulat la modul general, legat de riscurile pentru avioane generate de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Autoritatea de reglementare a adăugat că există și riscuri legate de creșterea numărului de operațiuni militare care utilizează aeroporturi civile și de faptul că „dronele și aeronavele militare care operează în zona de conflict pot încălca din neatenție spațiul aerian civil adiacent”.

Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk. Un nou asalt asupra uzinei Azovstal

Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Rusia a bombardat puternic în cursul nopții orașul Kramatorsk din regiunea Donețk, transmite presa de la Kiev. Se duc lupte sângeroase la uzina Azovstal din Mariupol, deși Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare pentru evacuarea civililor în zilele de 5, 6 şi 7 mai. 

Citeste si: Șapte percheziții făcute de DNA, una la o instituție publică, într-un dosar de corupție

Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol- ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov, potrivit agenției Unian. 

Ruşii ar fi găsit un trădător dintre foştii muncitori de la Azovstal, un electrician, care le-a arătat intrările în reţeaua de tuneluri şi acum ei încearcă să pătrundă în ele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si