UPDATE: Miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia acestuia şi fiul lor Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani, se numără printre victimele accidentului aviatic de duminică din apropiere de Milano, soldat cu opt decese, informează Corriere della Sera.  

Avionul era pilotat de Dan Petrescu, proprietarul aparatului de zbor – cumpărat în 2015 împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al FC Dinamo.

Miliardarul Dan Petrescu

Miliardarul Dan Petrescu

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, avea dublă cetăţenie, română şi germană, scrie jurnalul din Italia. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

Astfel, avionul de mici dimensiuni decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinația în Italia, însă la scurt timp, 13:12, s-a prăbușit. Avionul a plecat din România pe 30 septembrie.

UPDATE: Încă nu se cunosc foarte multe informații oficiale cu privire la victime, dar presa italiană susține că ar fi de origine română.

Totodată, printre victimele tragediei s-ar număra și milionarul Dan Petrescu, despre care Ion Țiriac a spus că este cel mai bogat român, potrivit awsforwp.com, care citează publicaţia corriere.it.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aceaași sursă mai precizează că la bordul avionului se afla milionarul Dan Petrescu, alături de soția lui, copilul și mai mulți prieteni.

 

Însă, autoritățile române nu au comentat până în acest moment aceasteinformații.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informaţiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni la periferia oraşului Milano şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene reprezentanţilor oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie", a anunțat MAE.

De asemenea, oficiul consular nu a primit încă solicitări de asistenţă consulară în privința acestui incident.

Un avion privat românesc s-a prăbușit într-o clădire din Milano. Opt persoane aflate la bord au murit

Avionul, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prărbuşit la cinci minute după decolare, duminică, la San Donato Milanese, o localitate situată la sud-est de Milano, potrivit AFP.

Avion privat românesc, prăbușit într-o clădire din Milano. Toate persoanele aflate la bord au murit

Avion privat românesc, prăbușit într-o clădire din Milano. Toate persoanele aflate la bord au murit

[Sursa foto: Captură Video France News]

Citeste si: Florin Cîţu, după protestul din Capitală: „Iresponsabilitatea unor oameni pică pe umerii celorlalţi români..”

Totodată, cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, în vârstă de 30 de ani, copilotul, cinci adulți și un copil, notează Corriere della Sera.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Potrivit Corriere della Serra, un martor a spus că unul dintre motoare era în flăcări înainte să se prăbușească.

Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut direct, fără să existe manevre”, a declarat marrtorul.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 3 octombrie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si