Duminică, 3 octombrie, potrivit datelor distribuite în aplicația alerte.ms, în toată țara există 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Avizate de DSP, în Capitală, sunt avizate 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

 

La nivel național există de asemenea, o rezervă operațională de 118 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, doar acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

În prezent, sunt 1440 paturi ATI ocupate în toată țara.

Citeste si: Noile restricţii care au intrat în vigoare de azi. Circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei, între orele 20:00 şi 05:00, permisă doar cu declarație. Mască obligatorie, în spaţiile aglomerate

Doar 8 paturi mai sunt libere în secțiile ATI Covid din toată țara

Duminică, 3 octombrie, în toată România mai sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. În prezent, în București sunt 2 paturi ATI libere. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 3 octombrie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

În continuare se fac demersuri pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, a căror disponibilitate va fi făcută în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI, accentul este pus pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.


Disponibilitatea paturilor ATI Covid: 

  • Brașov-1
  • București-2
  • Prahova-1
  • Tulcea-4

Citeste si: Rata de infectare a atins un nou record în Capitală: Aproape 9 la mie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si