Avocatul Poporului intervine în disputa izolării persoanelor de peste 65 de ani. Cerere specială pentru președinte și premier

Avocatul Poporului cere autorităților liniștirea populației și asigurarea persoanelor de peste 65 de ani că nu vor fi îndepărtate de populație.

I.C., marți 21 aprilie 2020 , 10:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia şi să dea asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spaţiul public referitoare la persoanele de peste 65 de ani nu vor fi adoptate în România. În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Acesta solicită președintelui, premierului și Grupului de Comunicare Strategică să ofere asigurări că asftel de „măsuri de tip totalitarist” nu vor fi implementate pe teritoriul României.

„Având în vedere seriozitatea temerii create de răspândirea în spațiul public a posibilității de aplicare a unei măsuri care amintește mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populații vulnerabile,

Având în vedere că Decretul privind instituirea stării de urgență și cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informații false și obligă autoritățile la acțiune pentru a informa corect,

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

Avocatul Poporului solicită Președintelui României, Premierului și Grupului de Comunicare Strategică să liniștească populația și să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opțiune în România”, se mai arată în comunicat.

renate-weber.jpg

Nelu Tătaru neagă informațiile

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a negat intenția statului de a separa persoanele de peste 65 de ani de familiile lor.

„Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu”, a declarat Nelu Tătaru.

Și Grupul de Comunicare Strategică a transmis un comunicat de presă în care se arată că de relaxarea măsurilor de restricție se vor bucura toate categoriile de vârstă.

Citeste si: OMS, avertisment sumbru: "Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează"

„În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se arată în comunicat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si