Elevii cu temperatură nu vor fi primiți în instituțiile de învățământ pentru susținerea BAC-ului, conform celor spuse de senatorul Vlad Alexandrescu, după o discuție cu Monica Anisie.

Se pare, însă, că sunt mai multe motive care favorizează creșterea temperaturii corpului. Temperatura corpului poate crește ușor peste 37 de grade în cazul fetelor aflate în perioada de ovulație. Totodată, stresul și anxietatea, arsurile solare, anumite medicamente, erupția dentară, lipsa de somn sau alergiile ar putea determina creșterea temperaturii.

BAC 2020. Ce categorie de elevi vor fi scutiți de la examenul de bacalaureat?

Cornelia Scărlătescu, medic specialist de medicină internă, a transmis, conform Antena3, că „ sper ca limita de termoscanare să nu fie 37 de grade. Asta pentru că vine vara și oamenii se încălzesc, temperatura corpului este mai mare seara decât dimineața, poate ajunge la 37,1- 37,2 grade și toate femeile fertile aflate la ovulație au o temperatură bazala mai mare cu 0,4-0,5 grade față de zilele dinaintea ovulației, deci în jur de 37,1- 37,2 de grade”.

bac 2020 elevi scutiți

De asemenea, elevii nu trebuie să consume de alcool cu o seară înainte de marele examen.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Primăria Timişoara intenţionează să redeschidă parcurile din oraş

Citeste si: Bisericile se redeschid. Iohannis: Slujele cu credincioşi pot fi reluate, în prima fază, în curtea bisericii

Citeste si: Iohannis: „Sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele, dar competiţiile nu vor începe în prima etapă”

Nu în ultimul rând, se recomandă ca aceștia să consume ceiauri calmante înainte de examene, să se odihnească suficient și să evite statul prelungit în soare.

Citeste si: Vitamina pe care orice om ar trebui să o ia! Monica Pop: „Românii sunt oameni cu imunitate scăzută, în general”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si