Bisericile se redeschid. Iohannis: Slujele cu credincioşi pot fi reluate, în prima fază, în curtea bisericii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că serviciile religioase cu participarea credincioşilor vor putea fi organizate, după 15 mai, într-o primă etapă, în curtea sau în faţa bisericii.

Author: A.M.S. marți 12 mai 2020 , 18:20

Bisericile se redeschid. Slujele pot fi reluate în curtea bisericii
Bisericile se redeschid. Slujele pot fi reluate în curtea bisericii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  "O temă pe care eu personal o consider foarte importantă şi ştiu că sunt mulţi români care consideră această chestiune foarte importantă- bisericile. Serviciile religioase cu credincioşi vor fi reluate în condiţii speciale- şi anume serviciile religioase cu credincioşi pot fi reluate, în prima fază, în curtea bisericii sau în faţa bisericii, deci în exterior.

  Credincioşii vor purta obligatoriu mască şi vor păstra distanţa de un metru şi jumătate. În a doua şi în a treia etapă aceste condiţii vor fi evident rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas şi să facem iarăşi posibile serviciile religioase cu credincioşi, repet în această etapă doar în aer liber", a spus şeful statului, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, în care a prezentat măsuri care vor fi luate după 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă.

  Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

  Bisericile se redeschid. Slujele pot fi reluate în curtea bisericii
  Bisericile se redeschid. Slujele pot fi reluate în curtea bisericii

  Citeste si: Iohannis: „Sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele, dar competiţiile nu vor începe în prima etapă”

  Citeste si: Klaus Iohannis: "Pentru deplasarea în interiorul localităţilor nu este necesară o declaraţie"

  Citeste si: Klaus Iohannis: "Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ce este obligatoriu din 15 mai"


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si