Bacalaureat 2019. Elevii trebuie să aibă un comportament exemplar pentru ca examenul să decurgă fără probleme și, astfel, să se înregistrese evenimente neplăcute. În caz contrar, candidații riscă eliminarea din examen si interzicerea participarii la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. În rândurile de mai jos veți afla ce trebuie să faceți pentru a putea susține probele de la BAC, dar și ce obiecte sunt interzise în sala de examen.

Bacalaureat 2019. Ce obiecte sunt interzise în sala de examen

În primul rând, vă subliniem că în dimineața examenului,  “accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai tâ rziu cu 30 de minute înainte de începerea probei” , potrivit art. 56, alin. (1) din Anexa 2 la Ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010.

Citeste si: Bacalaureat 2019. Luni, 3 iunie, încep probele de competențe! Vezi aici CALENDARUL de desfăşurare a examenului național de BAC 2019

Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. Ei sunt obligați să le lase în sala de depozitare, care este stabilită de comisia de bacalaureat.  Cei care refuză acest lucru nu sunt primiți în examen.

Citeste si: Bacalaureat 2019. Azi, proba competenţelor la limba română

Bacalaureat 2019. Obiectele interzise în sala de examen examen sunt următoarele: manuale, cărți, dicționare, culegeri, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. De asemenea, candidaţilor la BAC nu le este permis să comunice între ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare, scrie cancan.ro.

Atenție! Sălile de examen sunt supravegheate cu camere video si audio, la fel și sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele. După fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifică, prin sondaj, înregistrarile audio-video din sălile de examen.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 are loc luni, 3 iunie, și începe cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Potrivit calendarului aprobat de către ministru, proba va continua în data de 4 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este se desfășoară evaluarea competențelor digitale (proba D), în timp ce în perioada 12-13 iunie are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Bacalaureat 2019. Când încep probele scrise

Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română se desfășoară luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă o urmează și are loc marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 3 iulie.

Ultima probă scrisă este susținută joi, 4 iulie, și reprezinră proba la alegere a profilului și specializării.

Bacalaureat 2019. Afișarea rezultatelor

Primelor rezultate se vor afișa pe data de 8 iulie (până la ora 12:00). Urmează depunerea contestațiilor (orele 12:00- 16:00), iar între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile. Afișarea rezultatelor finale este stabilită pentru data de 13 iulie. Rezultatele la Bacalaureat 2019 pot fi văzute pe  edu.ro.

Bacalaureat 2019. A doua sesiune a examenului de BAC 2019 are următoarea structură:

15- 19 iulie:  înscrierea candidaților

26 iulie:  înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

26 august:  proba la alegere a profilului și specializării- proba Ed)- proba scrisă

27 august- 28 august:  evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română- proba A

29 august:  evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă- proba B

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

30 august- 2 septembrie:  evaluarea competențelor digitale- proba D

2 septembrie – 3 septembrie:  evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională- proba C

3 septembrie:  afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00- 16:00)

3 septembrie- 6 septembrie:  rezolvarea contestațiilor

7 septembrie:  afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si