Bacalaureat 2019. O treime din elevi nu s-a înscris la examenul de BAC! Totul s-a întâmplat la Arad!

Bacalaureat 2019. S-a aflat că o treime din elevi nu s-a înscris la examenul de BAC.

Author: Matei Vaihan marți 04 iunie 2019 , 11:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bacalaureat 2019. E clar că o treime din elevi nu s-a înscris la examenul de BAC.

“Din cei 3.604 de elevi arădeni înscriși la începutul anului în clasa a XII-a, doar 2.411 s-au înscris la Examenul de bacalaureat național. 1.193 de tineri arădeni care la începutul anului școlar 2018-2019 intrau în clasa a XII-a, au ales să spună „pas” examenului maturității. Aceștia nu s-au înscris la Examenul de bacalaureat național, testare ce a început pe 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Conform datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad, la începutul anului școlar au fost înscriși în clasa a XII-a 3.604 elevi, dintre care doar 2.411 s-au înscris la Examenul de bacalaureat național. Înscrierile s-au făcut la finalul săptămânii trecute, între 27 și 31 mai. Cei 1.193 de tineri elevi arădeni de clasa a XII-a care nu s-au înscris la examen sunt fie cu situația școlară încă deschisă – au mediile neîncheiate, corigențe etc.
– fie pur și simplu au ales să nu susțină examenul maturității.”
, a anunţat aradon.ro.( vezi motivul pentru care doi elevi au fost eliminaţi de la prima probă)

Citeste si: Bacalaureat 2019. Ce subiecte s-au dat la Limba română oral şi cum se rezolvă

Bacalaureat 2019. Procentul este mai mare decât în anii trecuți 

Astfel, doar din promoția curentă, aproximativ 33% dintre elevi vor rămâne fără diploma de Bacalaureat, sau fără încercarea de a o obține. Procentul este mai mare decât în anii trecuți, când acesta se situa în jurul valorii de 25%. Pe lângă cei 2.411 absolvenți din promoția curentă, la Sesiunea iunie-iulie a Examenului de bacalaureat național s-au înscris și 458 de absolvenți din promoțiile anterioare. Dintre aceștia, 22 susțin și proba de competențe lingvistice de comunicare în limba română, probă cu care a debutat examenul. În total, proba A va fi susținută de către 2.433 de candidați, pe 3 și 4 iunie. Examenul continuă pe 5 și 6 iunie, când va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programați pentru susținerea probei D în zilele de 7 și 11 iunie.

Bacalaureat 2019. Sesiunea „de toamnă” va avea loc între 21 august şi 3 septembrie

Bacalaureat 2019. Se ştie că o treime din elevi nu s-a înscris la examenul de BAC. Examenele scrise la Limba română, Limba maternă, Proba obligatorie și proba la alegere vor avea loc între 1 și 4 iulie, urmând ca rezultatele inițiale să fie afișate pe 4 iulie, până la amiază, la sediile centrelor de examinare și pe site-ul Ministerului Educației Naționale. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, până la ora 16. Soluționarea acestora se va face în perioada 9-12 iulie, data de 13 iulie fiind termenul pentru afișarea rezultatelor finale. Sesiunea „de toamnă” a Bacalaureatului, adică Sesiunea august-septembrie 2019, va începe pe 15 iulie, cu înscrierea candidaților. Probele scrise vor avea loc între 21 și 26 august, evaluarea competențelor lingvistice și digitale între 27 august și 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si