VIDEO - Bacalaureatul nu mai este o piedică în calea tinerilor care vor să se angajeze

Bacalaureatul nu mai reprezintă o piedică în calea tinerilor care aspiră la culmile succesului cu toate că nu au reușit să treacă de pragul maturității. La nici două săptămâni de la încheierea examenului de bacalaureat, tot mai mulți tineri se află în căutarea unui loc de muncă, iar în acest context, numărul de aplicări pentru joburile din categoria fără experiență, au crescut chiar și cu peste 20%.

Author: Andreea Albu joi 07 iulie 2022 , 18:59

Bacalaureatul nu mai este o piedică în calea tinerilor care vor să se angajeze

Bacalaureatul nu mai este o piedică în calea tinerilor care vor să se angajeze

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ghidați după principiul ,,Și cu bac și fără bac, tot șofer pe tir mă fac!,, tot mai mulți tineri aleg calea șoferiei.

Așa s-a întâmplat și în cazul Loredanei și a lui Robert care de 4 luni colindă împreună Europa cu camionul, căci sunt amândoi șoferi profesioniști.

În ce domenii te poți angaja fără să ai diploma de Bacalaureat

Niciunul dintre ei nu și-a luat bacul și nici nu au de gând s-o facă prea curând, căci sunt convinși că salariul pe care îl primesc acum ca șoferi, nu ar putea fi egalat în niciun domeniu în România.

Pe de altă parte, agențiile de recrutare recunosc că domeniul transporturilor se confruntă cu un deficit de personal imens, mai ales că nu orice tânăr poate deveni șofer profesionist.

Citeste si: Un șofer drogat la volan a accidentat trei fete pe o trecere de pietoni

Alexandru Cioc, reprezentant agenție de recrutare:  "Criza de șoferi este într-adevăr mare, așa cum putem vedea în toate mediile, și pe toate platformele, peste tot se caută, cifrele sunt de ordinul zecilor de mii. Noi ca și companie, nu solicităm diploma de bacalaureat, nici din punct de vedere legal nu îți este necesară diploma pentru a îmbrățișa meseria de șofer profesionist, dar trebuie să menționăm că nu poți deveni șofer profesionist la 18

ani. Da, te poți pregăti, poți să-ți iei categoria B, C1, dar șofer profesionist doar după 21 de ani poți deveni!"

O altă zonă de activitate în domeniul căreia nu se cere o diplomă de bac este aria sanitară. Poate suna șocant, însă postlicealele de profil nu cer o diplomă de bac la admitere.

Citeste si: Rechinii fac din nou ravagii. Alte două femei au fost atacate, iar o minoră a rămas fără o parte din picior

De-a lungul timpului, s-a încercat schimbarea legislației, astfel că se dorea ca în cazul școlilor sanitare să se ceară la admitere, obligatoriu, o diplomă de bac, această propunere nu s-a materializat, iar directorii școlilor de profil văd această propunere discriminatorie.

Cererile de angajare au explodat în ultima perioadă

Cristiana se pregătește să devină asistentă de recuperare medicală cu acte în regulă. A trecut recent bacul cu brio, iar cum se gândește deja să îmbrățișeze una dintre cel mai nobile meserii!

"Nu cred că este asta un impediment pentru că dacă faci meseria asta cu plăcere și pasiune, nu contează că ai sau nu bacul luat!"

Citeste si: Elon Musk a devenit tată de gemeni. Cine este misterioasa mamă a micuților

Astfel, nu e de mirare că cererea de angajare în rândul tinerilor fără experiență a explodat în ultima perioadă. 

Bogdan Badea, CEO E-jobs: "Interesul tinerilor să-și găsească un loc de muncă e clar, e operioadă mai liberă pentru ei și atunci decizia lor concretă este să-și caute un loc de muncă, avem o creștere cu 20% a aplicărilor în această perioadă pe categoria de vârstă 18-24 de ani. Topul domeniilor ar fi retail, call center, servicii, horeca și pe zona de IT."

Citeste si: David Popovici, poveste de film: Cum s-a apucat de înot?

Realitatea cruntă arată că diplomele nu mai cântăresc atât de mult în decizia de angajare a unei persoane, ceea de contează, spun specialiștii, e atitudinea și curiozitatea.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si