Banca Mondială oferă 12 miliarde de dolari țărilor aflate în curs de dezvoltare. Suma a fost aprobată pentru vaccinurile anti-COVID

Banca Mondială a aprobat ajutorul în valoare de 12 miliarde de dolari pentru ca țările aflate în curs de dezvoltare să poată avea acces mult mai rapid la viitoarele vaccinuri anti-COVID. Această sumă va fi destinat în mod special "pentru finanţarea achiziţionării şi distribuţiei de vaccinuri, teste şi tratamente COVID-19 pentru cetăţenii lor".

Author: Andreea Bolocan miercuri 14 octombrie 2020 , 08:49

Banca Mondiala vaccin anti covid
Banca Mondială oferă 12 miliarde de dolari țărilor aflate în curs de dezvoltare[Sursa foto: easistent.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întreaga sumă finanțată ar putea face posibilă vaccinarea a "până la un miliard de persoane".

Banca Mondială plănuiește să trimită un "semnal cercetării şi industriei farmaceutice că cetăţenii din ţările în curs de dezvoltare trebuie să aibă și ei acces la vaccinuri COVID-19 sigure şi eficiente". De asemena, Banca Mondială cu ajutorul partenerilor internaționali, va sprijini din punct de vedere tehnic aceste țări aflate în curs de dezvoltare, pentru utilizarea pe scară largă a vaccinurilor.

Această finanțare face parte dintr-un pachet de ajutorare iniţiat de Banca Mondială cu o valoare de până la 160 de miliarde de dolari până în iunie 2021 pentru a sprijini ţările în curs de dezvoltare să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, a mai spus instituţia de la Washington.

Accesul la vaccinurile sigure este un lucru esențial în combaterea noului virus

" Accesul la vaccinuri sigure şi eficiente şi la sisteme de distribuţie întărite este esenţial pentru modificarea cursului pandemiei şi ajutorarea ţărilor confruntate cu un impact economic şi bugetar catastrofal să meargă spre o recuperare rezilientă", a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, citat în comunicat.

Aprobarea era aşteptată pentru că el a scos la suprafață acest proiect la sfârşitul lunii septembrie. David Malpass a estimat la acea dată că un vaccin COVID-19 "eficient şi sigur" este fundamental pentru ca lumea să se poată redeschide în deplină siguranţă.

Aprobarea împrumutului era un lucru de așteptat

În contextul în care vaccinurile nu sunt comercializate încă, el a subliniat într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro necesitatea de a anticipa, "pentru că procesul de distribuție a unui vaccin este complex". David Malpass a ținut să scoată în evidență faptul că Banca Mondială are o experiență "solidă" în domeniul programelor de vaccinare, cu poliomielita, rujeola sau în domeniul gestionării unei crize cum a fost în cazul Ebola.

Sursa: Digi24

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si