VIDEO - Bandă de circulație închisă spre Breaza: O porțiune de drum dintre Ploiești și Sinaia s-a surpat

O porțiune de 60 de metri de drum s-a surpat pe DN1, pe unul dintre drumurile care leagă Poliești de Sinaia, în zona orașului Breaza. Autoritățile au fost sesizate în această privință, iar Compania de Drumuri a început să remedieze situația.

Author: Maria Stiuca vineri 03 februarie 2023 , 17:18

Bandă de circulație închisă spre Breaza: O porțiune de drum dintre Ploiești și Sinaia s-a surpat

Bandă de circulație închisă spre Breaza: O porțiune de drum dintre Ploiești și Sinaia s-a surpat

[Sursa foto: Libertatea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

60 de metri de drum s-au surpat astăzi pe DN1, pe un drum care leagă Ploiești de Sinaia, în zona localității Breaza. În urma incidentului, autoritățile au fost nevoite să închidă una dintre benzile de circulație.

Bandă de drum închisă, între Ploiești și Sinaia

Șoferii au fost primii care s-au sesizat în această privință, iar cei din partea IPJ Prahova au luat la cunoștință imediat: „Pe DN1 la km 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers Brașov către Ploiești, terasamentul drumului public s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Astfel, se va institui restricție temporară pe banda nr.1 de la km 99+200 până la km 98+850. Restricția va fi semnalizată corespunzător”.

Tronsonul de drum surpat este unul dintre principalele itinerarii pe care le folosesc șoferii pentru a ajunge în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Compania de Drumuri a transmis următoarele: „Pe DN1 Ploiești-Brașov, la km. 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, județul Prahova, se efectuează lucrări de reparații a carosabilului, întrucât terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Din acest motiv, banda 1 este restricționată până la remedierea situației”.

Citește și: Drumul pe Valea Oltului s-a surpat din nou

Șofer filmat în timp ce circula pe un drum închis, deși în zonă cad stânci

Imagini revoltătoare filmate pe o șosea națională închisă din cauza căderii unor stânci. Șoferii care n-au vrut să folosească o rută ocolitoare mai lungă, și-au deschis singuri drumul. Asta în condițiile în care oricând se puteau prăbuși alți bolovani.

Un șofer a fost filmat în timp ce ignora panourile care îl avertizau că DN57 dinCaraș -Severin este închis din cauza alunecărilor de pietre și a lucrărilor de consolidare a versantului.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Imaginile au fost publicate de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Citește și: Drum închis, dar nu pentru toți

Oamenii îndepărteză balizele de avertizare

Deși drumul este oficial închis, iar anunțul de închidere a fost făcut prin toate mediile de comunicare, unii șoferi continuă să se deplaseze prin zona închisă și nu țin cont de pericolele existente. 

Potrivit acestora, unii chiar îndepărtează balizele amplasate pentru a le opri trecerea.

Citește și:  Iarna își intră în drepturi în România: temperaturi de -20 de grade Celsius. Un val de aer polar va acoperi țara la sfârșitul acestei săptămâni

"Atenție! DN 57 rămâne închis în zona Berzasca, jud. Caraș-Severin! Alpiniștii contractați de antreprenorul lucrării de stabilizare și consolidare a versanților au început de săptămâna trecută ranguirea. Această activitate presupune punerea în siguranță a versantului pentru ca, ulterior, să se amplaseze explozibilul pentru derocare.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul tranșant al lui Pique după despărțirea de Shakira și tot scandalul separării care a făcut înconjurul lumii: "Nu imi voi irosi banii să îmi spăl imaginea!"- radioimpuls.ro

Citeste si:  S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si:  Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Activitatea de ranguire (n.r desprindere a rocilor cu o rangă) provoacă frecvente căderi de pietre de pe versant, căderi care cresc riscul unor coliziuni cu mașinile care circulă ilegal pe sectorul închis și periclitează siguranța participanților la trafic. Din dorința de a-și continua nestingheriți drumul, unii șoferii ignoră avertismentele alpiniștilor și drumarilor, și au trecut chiar și peste de material rezultat din alunecare sau au îndepărtat balizele amplasate tocmai pentru a opri trecerea.", se arată ăn mesajul transmis DRDP Timișoara pe Facebook.

DN 57 este închis de mai bine de o săptămână. Până la anunțarea unor noi măsuri, se circulă în continuare deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6- DN 57B- Oravița- DN 57- Moldova Nouă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si