Anunț oficial despre pensii. Ar putea ajunge mai devreme la pensionari

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, luni, că banii pentru plata pensiilor și a prestațiilor sociale sunt planificați în buget și se încearcă ajungerea la beneficiari chiar mai devreme.

I.C., luni 30 martie 2020 , 12:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Banii pentru pensii sunt planificaţi în buget. Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale.

Citește și: DOCUMENT. Ordonanța militară 4, punct cu punct. Care sunt noile măsuri de urgență

Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte (19 aprilie - n. r.) la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorile. Sigur că azi trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor. Nu vom ţine de calendarul de plată şi încercăm ca ele să ajungă chiar mai devreme”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevii care susțin examene anul acesta

Potrivit acesteia, și prestațiile sociale vor fi plătite la timp.

„În legătură cu prestaţiile sociale, sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata acestora. E o perioadă foarte grea pentru toate aceste categorii şi suntem responsabili cu privire la acoperirea plăţii, pentru a ne respecta obligaţiile. O parte din fondurile pe care noi le capacităm acum vin şi din partea Comisiei Europene: în paralel cu efortul naţional, ministrul Fondurilor Europene este într-o continuă legătură cu reprezentanţii Comisiei, pentru a beneficia prompt şi de sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă tuturor statelor membre, inclusiv României”, a adăugat ministrul Muncii.

La nivelul întregii țări se regăsește un număr mediu de 5,157 milioane de pensionari, la nivelul anului 2019, în scădere cu 50.000 față de anul precedent.

Pensia medie lunară se situează la 1.292 de lei, în creștere anuală cu 10,2%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si