Cazul șocant al unei bătrâne din România: „Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia”

În plină pandemie de covid-19, o bătrână din Brașov riscă să moară de foame. Bătrâna a cerut ajutorul unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.

G.B., duminică 29 martie 2020 , 15:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O femeie din Brașov a transmis pe contul său de socializare, momentul dureros în care bătrâna i-a cerut o pâine cu promisiunea că îi va înapoia banii când va lua pensia pe 14 aprilie.

"Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada "Constructorilor" nr 2.Inainte să ajung ,de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă :"Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani.

Cazul șocant al unei bătrâne din România: „Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia”

Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul... Vă dau banii cand iau pensia in 14".M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini.. Doamne, dă - mi răbdare!Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.

Citeste si: Spania în alertă din cauza coronavirus: 838 de decese într-o zi

Am intrat in magazinul de lângă scara blocului.Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței.Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon și am intrat.Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea.

Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia

Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți.Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme.Nu o voi suna cand ia pensia.O voi să o intreb dacă mai are nevoie de ceva.Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate.Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată.Am ajuns plângând in scara blocului meu.

Citeste si: VIDEO| Bebeluș de cinci luni, în luptă cu coronavirusul. Mărturiile cutremurătoare ale mamei despre spitalele sucevene

Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă.. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa."Nu ai luat nimic, mama mea"? "Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar".

Citeste si: Mesajul unui chirurg: „Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur.”

Nu putean povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece.Oameni buni.. Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem", a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook.

Citeste si: Tensiunile au atins cote maxime in tabara Razboinicilor! Andrei si Lola, cearta apriga in consiliu! Iata ce replici jignitoare si-au spus cei doi coechipieri chiar inainte de nominalizari!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si