Se dau ajutoare de la stat pentru românii afectați de inundații. Cum se intră în posesia lor

O nouă veste bună pentru români. Vor primi ajutoare de la stat indiferent de veniturile celor păgubiți.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 06 august 2022 , 14:45

bani stat

Bani de la Guvern pentru românii afectați de inundații.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În țara noastră fenomenele extreme  au făcut ravagii, iar acum persoanele afectate de aceste lucruri vor fi despăgubite. Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate indiferent de veniturile pe care le au cei păgubiți. Sumele acordate anul acesta sunt aproape duble față de cele stabilite pentru 2021.

Citește si: VIDEO| Un medic din Sibiu a fost reținut pentru luare de mită de la pacienți

Oficialii din București au hotărât să vină în ajutorul familiilor și persoanelor singure ale căror locuințe au fost afectate de inundații sau de alunecări de teren. 6.000.000 de lei au fost alocați pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor singure afectate de inundații.

Românii care vor primi bani de la stat

Ajutoarele de urgenţă care se vor acorda familiilor sau persoanelor singure afectate de inundații, indiferent de veniturile acestora, vor fi:

câte 10.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% (inclusiv);
câte 7.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% (inclusiv) şi 75%;
câte 4.500 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% (inclusiv) şi 50%;
câte 2.500

de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;
câte 1.500 de lei pentru cei ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește si: Prețurile la energie, verificate de Consiliul Concurenței. Premierul Ciucă: ”O reducere a prețului nu este posibilă"

Atunci când o persoană singură sau familia deține mai multe locuințe afectate, ajutorul se acordă o singură dată, pentru o singură locuință, scrie avocatnet.ro.

În cazul în care locuința unei familii sau a unei singure persoane a fost afectată în proporție de 60% și are și bunuri deteriorate de inundații sau alte fenomene meteo deosebite, aceasta va primi un ajutor total de 8.500 de lei. În plus, atunci când, din cauza inundațiilor, alunecărilor de teren sau fenomenelor meteo deosebite, se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei decedate va beneficia suplimentar de un ajutor de 7.500 de lei, indiferent de numărul victimelor, scrie aceeași sursă menționată anterior.

Citește si: Un șef de tren din Suceava a găsit o borsetă cu 43.000 de lei. Ce a făcut cu banii

La jumătatea lunii iulie 2022, Guvernul a aprobat actele normative corespunzătoare pentru ca IMM-urile și primăriile să poată beneficia de o serie de subvenții acordate pentru măsurile de eficiență energetică. Având în vedere creșterea prețurilor la energia electrică cu 671%, la gaze cu 535% iar la carburanți cu 190%, IMM-urile pot accesa subvenții începând de la 50.000 până la 500.000 de euro pentru investiții de eficiență energetică și producerea de energie verde.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Primăriile vor accesa granturi cuprinse între 500.000 și 5 milioane de euro, sau între 5 milioane și 15 milioane de euro, pentru proiecte de sănătate, energie termică, educație, iluminat sau transport public.

Citește si: Un banal frappe a ajuns să coste cât o masă în oraș! Băutura le face gaură în buzunar turiștilor de pe litoral


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si