Un kilogram de roșii costă acum 5 lei în piețe. În 2020, plăteam cu 1 leu lei mai puțin. Ardeiul gras e cu aproape 30% mai scump, iar prețul castraveților e cu 20% mai mare.

Varza a avut o creștere de 60%

Varza se află în topul scumpirilor, cu o creștere de 60%. Cu alte cuvinte, dacă am cumpăra un kilogram din fiecare, am plăti cu 5 lei mai mult.



"Câte puțin din fiecare? Perfect! Așa este! Ca să te descurci!

"Nu poți să iei mai mult că nu ai cum..îți trebuie așa pentru o clătită, de poftă."

Citeste si: Vești proaste pentru români: Lemnele de foc s-au scumpit

Ca să nu rămână cu marfa pe tarabe, fermierii care vând pepeni au venit cu o premieră. Au la vânzare pepene...la felie. Kilogramul costă 3,5 în piață. Așa că, chiar și pentru o bucată mică, cei care trebuie să își potolească pofta scot din buzunare cel puțin 6 lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Cât costă o porție de sarmale în stațiunea Mamaia?! Vei scoate mai mulți bani din buzunar pentru un astfel de preparat

Și la capitolul fructe, prețurle nu au rescut la fel de mult. Kilogramul de piersici este 6 lei, prunele costă 5 lei.

"Toate scumpe și bune."

"Cât ați cheltuit până acum? 70 de lei.

Ce ați luat de banii ăștia? 4 morcovi, 4 cepe, două kilograme de caise, 5 de roșii."

Fermierii spun că au fost nevoiți să mărească prețurile

Fermierii spun că au fost obligați de scumpirile la transporturi și facturi să mărească și ei la rândul lor prețurile. Comercianții vor măcar să își acopere cheltuielile, nici nu se mai gândesc la profit.

Citeste si: Vești proaste pentru români: Lemnele de foc s-au scumpit

"Măcar să vă acoperiți cheltuielile. Cheltuileie, dar nu se acoperă pentru că e foarte secetă și se usuca și le aruncăm."

Citeste si: VIDEO| Un nou val de scumpiri de la 1 august

Prețurile alimentelor au atins cel mai mare nivel din ultimii 10 ani. Specialișttii estimează că apogeul va fi atins în septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si