Barbat amendat pentru ca tinea captive cinci caprioare in curtea casei. Animalele au fost confiscate

Un barbat din localitatea brasoveana Cata in curtea caruia politistii au descoperit, in timpul unei razii, cinci caprioare tinute captive, a fost amendat cu 1.000 de lei si risca sa ii fie intocmit dosar penal. Totodata, animalele salbatice au fost confiscate.

Author: V.P. vineri 19 mai 2017 , 18:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cele cinci caprioare au fost descoperite de catre politisti in timpul unei razii facute in scopul combaterii faptelor de braconaj. Potrivit politistilor, barbatul tinea animalele in propria curte, lucru interzis de lege, astfel ca el a fost amendat cu suma de 1.000

de lei si risca dosar penal, in conditiile in care nu a putut doveni provenienta caprioarelor, catalogate ca animale salbatice.

"Activitatile specifice efectuate au relevat faptul ca in gospodaria unui barbat in vârsta de 59 de ani, din localitatea Cata, era tinute in captivitate, fara autorizare, cinci exemplare mature din specia capriori, respectiv trei femele si doi masculi, contrar prevederilor legale. Barbatul a fost sanctionat contraventional cu suma de 1.000 lei, pentru incalcarea prevederilor art. 23 lit. f din Legea 407/2006 privind vânatoarea si protectia fondului cinegetic", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Brasov.

Conform aceleiasi surse, caprioarele au fost confiscate.

" Exemplarele identificate urmeaza sa fie predate in custodia statului român. Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in vederea stabilirii circumstantelor in care barbatul a intrat in posesia animalelor salbatice", se mai arata int comunicatul de presa al Politiei Brasov.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si