Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis a făcut apel după ce a fost condamnat! Vezi ce pedeapsă a primit deținutul care i-a transmis președintelui că îi taie gâtul și îi ascunde capul! EXCLUSIV

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis a pierdut definitiv procesul de ultraj de la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Author: Matei Vaihan marți 18 august 2020 , 12:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis a fost în prim-plan de când i-a trimis o scrisoare președintelui, în vara lui 2018. Costin Munteanu se afla la închisoare, unde avea de executat peste 12 ani, rămași din pedeapsa primită pentru omor. Nemulțumit că un alt coleg i-a luat locul la curățenie în penitenciar și că cererea de grațiere i-a fost respinsă de președintele României, criminalul i-a trimis lui Iohannis o scrisoare de amenințare, în numele colegului său de detenție, însă.( vezi ce mesaj le-a transmis Marcel Vela interlopilor)

Citeste si: BREAKING NEWS Klaus Iohannis a promulgat legea! Totul va dura doi ani!

Citeste si: Cât câștigă consiliera care l-a însoțit pe Klaus Iohannis la festivitățile de Ziua Marinei! Delia Dinu a atras toate privirile

Citeste si: Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

Pentru amenințarea președintelui, Munteanu a fost condamnat la un an de închisoare de către Judecătoria Aiud. Nemulțumit, bărbatul a contestat verdictul din februarie 2020, pe 9 iulie 2020, iar apelul a fost judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, pe 6 august 2020. „Admite excepția tardivității formulării apelului invocată din oficiu de instanță Respinge ca tardiv formulat a pelul declarat de inculpatul Munteanu Costin împotriva sentinței penale numărul 124 din 12 februarie 2020 pronuntata de JUDECĂTORIA Aiud in dosarul numărul 2022/175/2019. Din fondurile Ministerului Justiției se va achita onorariul parțial al apărătorului din oficiu în cuantum de 500 lei. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă.”, a fost decizia judecătorilor.

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis: ”Inculpatul a dobândit un sentiment de frustrare"

În iarnă, judecătorii care l-au găsit vinovat, pe fond, și-au motivat decizia, a relatat, la vrenea respectivă, mainnews.ro. Instanța a fost de părere că individul urmărea să-i creeze o stare de temere președintelui, nemulțumit de faptu că șeful statului i-a respins cererea de grațiere. La momentul amenințării, bărbatul executa o altă pedeapsă, primită pentru omor.

”Inculpatul a dobândit un sentiment de frustrare și nemulțumire atât în raport cu Președintele României, care i-a respins cererea de grațiere, cât și de martorul F_____ A____ cu care a fost înlocuit pe sectorul de curățenie în birouri, sector agreat de inculpat, astfel că a luat rezoluția infracțională de a amenința cu moartea Președintele României, prin trimiterea personală la sediul Administrației Prezidențiale, a unei scrisori adresate direct Președintelui României, sub numele martorului F_____ A____.”, se arată în document.

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis. A spus că era sub influența unor medicamente

Datele personale ale martorului au fost obținute de către inculpat din înscrisurile aflate la îndemâna sa în timpul cât a efectuat curățenie în birourile din cadrul Penitenciarului, iar adresa Administrației Prezidențiale inculpatul o cunoștea deja deoarece formulase anterior cererea de grațiere individuală ”, se arată în documentul care conține și argumentele pentru condamnare. Documentul expediat de criminal a ajuns chiar la președinte, potrivit sursei citate.

”Scrisoarea de amenințare a fost înregistrată (…) la data de 06.06.2018 la Registratura Generală a Administrației Prezidențiale și a fost adusă la cunoștința Președintelui României, persoana vătămată Iohannis Klaus Werner, dat fiind conținutul amenințător și vulgar explicit al acesteia la adresa sa, prin tăierea gâtului și ascunderea ulterioară a capului, mai ales că prin scrisoare inculpatul pretindea că este condamnat pentru o infracțiune de omor comisă în această manieră”, se mai arată în document.

Audiat, criminalul a spus că, atunci când a trimis scrisoarea de amenințare, era sub influența unor medicamente, negând că motivul ar fi respingerea cererii de grațiere. Judecătoria Aiud a explicat faptul că individul urmărea să-i inducă președintelui o stare de temere, motiv pentru care a recurs la amenințare. ” Instanța reține că aptitudinea amenințărilor adresate de a produce o stare de temere persoanei vătămate (cerință esențială pentru existența infracțiunii de amenințare este ca amenințarea să fie de natură a produce o stare de temere persoanei vătămate) rezultă din modul de formulare a scrisorii – este menționat faptul că inculpatul execută pedeapsa închisorii pentru comiterea infracțiunii de omor (situație reală); că infracțiunea a comis-o prin decapitarea victimei și ascunderea capului acesteia – versiune nereală introdusă tocmai în scopul de a crea persoanei vătămate o stare de temere”, se arată în motivarea instanței.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si