UPDATE 15:00. A fost publicat baremul de corectare pentru proba scrisă la Română de la simularea Evaluării Naționale.

Sursa: subiecte.edu.ro.

Prima probă a simulării a început astăzi, 20 martie 2023,   la ora 09:00. Elevii au avut acces în săli până la ora 08:30.

Candidații au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele primite.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Barem română simulare Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a se pregătesc intens pentru Simulările Evaluării Naționale 2023. În doar câteva zile, aceștia vor trece prin primele emoții de examen, dinainte de Evaluarea Națională propriu-zisă, care va avea loc în vară. 

La sfârșitul clasei a-8-a, elevii urmează să susțină un examen foarte important: examenul de capacitate.

Citește și: Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Prima probă a început! Cum arată subiectele?

Pe parcursul anului, aceștia vor avea simulări de Evaluare Națională, pentru a vedea la ce nivel se află.

EDU.RO a pus la dispoziția elevilor  modele de subiecte Simulare Evaluare Națională 2023  la Română, Matematică și Limba Maternă. 

Barem română simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte model și barem de corectare

Edu.ro a publicat modele ce stau la dispoziția tuturor care vor să își testeze abilitățile și să se pregătească pentru examenul de capacitate. 

Citește și: 5 Probe la Evaluarea Națională

Ce trebuie să știe elevii legate de notarea subiectelor și câte puncte primesc aceștia?

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Soția lui Sorin Anghel povestește clipele de groază prin care a trecut în noaptea în care soțul ei a fost ucis de frații Fabian: ”Toţi trei aveau cuţite. Au vrut să-l omoare şi acum sunt liberi”- radioimpuls.ro

Cerințele pe care elevii le vor avea de rezolvat sunt compuse din două subiecte, care la rândul lor conțin alte exerciții pe care candidații trebuie să parcurgă în cele două ore. Exercițiile de la Subiectul I sunt pe baza celor două texte primite și în total valorează 70 de puncte pentru nota finală. La subiectul II elevilor li se cere caracterizarea, încadrarea sau prezentarea mesajului al textului primit, subiect care este notat cu 20 de puncte.

Iată un model de subiect și cum se poate rezolva corect, potrivit baremului postat!

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023

Elevii claselor a VIII-a susțin Simulările pentru Evaluarea Națională 2023 în perioada 20-22 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Citește și: Ministerul Educației a stabilit structura pentru anul școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară va include și Paștele

„  Astăzi, 25 ianuarie 2023, am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023  ”, transmitea Ministerul Educației, potrivit edupedu. 

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Notele obținute în urma simulărilor nu se vor trece în catalog decât la cererea scrisă a elevului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si