”Este nevoie de o colaborare onestă mai largă pentru a scoate România din criză. USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare, cu miniştri, ca să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine în spaţiul public. Premierul desemnat trebuie să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi.  L-am propus pe Dacian Cioloş. Preşedintele a luat act, se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte pentru planul pentru perioada următoare, nu a oferit o soluţie, a rămas rezervat”, a declarat Barna.

Citeste si: Iohannis, după şedinţa CSAT pe tema coronavirusului: Instituţiile responsabile au luat la timp măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea.

El a precizat că a  avut discuţia cu preşedintele despre alternativele de premier, nu a intrat în speculaţii pe acest subiect, pentru că trebuie văzut dacă există premisele unei majorităţi

Citeste si: Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră privind CORONAVIRUSUL

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Obiectivul USR este să contribuie la ieşirea României din criză, USR va participa la acest demers”, a subliniat Barna.

Citeste si: Orban a ieșit din schema lui Iohannis. Cine e favorit să devină premier

El a precizat că în urma deciziei CCR, premierul desemat are ca obiectv să constituie o majoritate în Parlament.

”Sunt puţine scenarii fără PSD, care să constituie o majoritate fără PSD, dacă USR nu va face parte din ea”, a remarcat Dan Barna.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si