Basescu despre revolutia fiscala: Asistam la un spectacol riscant si mincinos, in care ei spera ca propaganda va acoperi tot ceea ce nu au facut. Romania este jucata si lasata in seama hazardului
Politica

Basescu despre revolutia fiscala: Asistam la un spectacol riscant si mincinos, in care ei spera ca propaganda va acoperi tot ceea ce nu au facut. Romania este jucata si lasata in seama hazardului

V.P.
11 nov 2017

Liderul PMP Traian Basescu a calificat sambata "revolutia fiscala" drept "un spectacol riscant si mincinos" in care PSD si Guvernul spera ca propaganda va acoperi tot ceea ce nu au facut si minciunile din campania electorala ceea ce se va rasfrange asupra populatiei. Fostul presedinte a declarat ca "Romania este jucata si lasata in seama hazardului".

"Intr-adevar este o revolutie, indiscutabil, insa o revolutie pentru care Romania este jucata si lasata in seama hazardului", a afirmat fostul sef al statului, apreciind ca "nu exista nicio justificare sa schimbi peste noapte funamdamental Codul Fiscal, in conditiile in care Romania merge pe crestere economica, este adevarat, stimulata de consumul excesiv".

 

El a criticat reducerea taxelor pe venit de la 16% la 10% intr-un moment de crestere economica.
 
"Sigur, pentru cetateni e bine, dar asta va accelera consumul si implicit inflatia. (...) Puterea de cumparare a scazut cu toata cresterea pensiei. Daca politica fiscala a fost proasta, mi-a dat la 1 iunie si pina la sfarsitul lunii noiembrie s-a dus toata cresterea pe inflatie si pe cresteri de preturi din energie", a argumentat Traian Basescu, adaugand ca daca este luata in calcul si cresterea pretului la alimente, nu mai ramane nimic din ceea ce a insemnat marirea.
 
"Dar le-a folosit propagandistic: v-am marit salariile, v-am marit pensiile. in realitate, puterea de cumparare a slabit", considera fostul sef al statului.

Citeste si: Carmen Dan, dupa ce a confundat "prenumele" cu "pronumele": Nu-mi cer scuze pentru ca am pronuntat gresit un sunet! Sunt om, nu sunt masina!

Citeste si: Iohannis: E inadmisibil ca oamenii de afaceri nu isi pot face planurile de business din cauza politicilor fiscale confuze, instabile si aflate parca la discretia exclusiva a catorva decidenti. Aceste practici sa inceteze

Citeste si: CCR: Legea care permitea partidelor sa pastreze sumele primite ilegal in campanii este neconstitutionala

El califica drept  "o scamatorie" faptul ca anuntata crestere a salariilor de la 1 ianuarie este generata de adaugarea la salariul brut al salariatului a contributiilor angajatorului, care vor fi stopate la sursa.
 
"Asistam la un spectacol riscant si, dincolo de riscant, mincinos, in care ei spera ca propaganda va acoperi tot ceea ce nu au facut, tot ceea ce au mintit in campania electorala, se va rasfrange peste populatie", a conchis Traian Basescu, aflat la Ploiesti, pentru alegerile interne ale PMP Prahova.

viewscnt
TAGURI: traian basescu

Urmareste-ne pe Facebook