VIDEO| Bebeluș de cinci luni, în luptă cu coronavirusul. Mărturiile cutremurătoare ale mamei despre spitalele sucevene

Mărturii tulburătoare despre lipsa de protecţie din spitalele sucevene vin din gura unei mame disperate după ce bebeluşul ei de numai 5 luni a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

R.B., duminică 29 martie 2020 , 13:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Copilul fusese internat cu febră acolo unde molima a infectat aproape o sută de cadre medicale, iar femeia povesteşte că se lucra cu mâinile goale în lupta cu inamicul nevăzut. Mama şi copilul sunt acum în spitalul din Iaşi, iar cel mic a fost diagnosticat şi cu rujeolă, astfel că riscurile sunt enorme.

Citeste si: Corespondență din America de la Cristian Grenger! Este incredibil ce se întâmplă chiar acum peste Ocean! "Lumea cumpără tot ce găsește! Ca termitele, în valuri"

Cu ultimele puteri mama pruncului de numai 5 luni, confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, povesteşte tulburată câtă spaimă a trăit în spitalele din Suceava. Inițial, s-a dus cu bebelușul la spitalul din Rădăuți pentru că cel mic avea febră mare: ”Când au venit să îi pună branulă băiatului m-au pus pe mine să lipesc leucoplastul. Au zis că au prea multe mănuşi, că nu pot să găsească vena. După aceea mi-au spus că, după ce l-au înţepat de vreo cinci-şase ori, mâini, picioare, au zis că branula este defectă. Am stat până a doua zi fără tratament, fără nimic şi a venit o altă asistentă şi i-a pus o branulă”.

Citeste si: Gabriela Firea aruncă bomba despre testarea în masă pentru covid-19

Miercurea trecută, mama și copilul au fost transferați la spitalul județean din Suceava, în plin focar de covid 19. Cel mic a fost diagnosticat cu pneumonie și externat după 6 zile. Însă i s-a făcut iar rău și a ajuns la același spital unde, în cele din urmă, i s-a făcut testul pentru nou coronavirus care a ieșit pozitiv.

După ce durerosul diagnostic a fost pus, vineri seară, femeia şi copilul au fost duşi la spitalul de boli infecţioase din Iaşi unde vor fi retestaţi amândoi. Se pare că doctorii de aici au observat că pruncul are și rujeolă.

Citeste si: Ce a cerut un suspect de coronavirus din Slatina să mănânce: „Mofturi! Nu-i putem asigura așa ceva!”

În Spitalul Judeţean din Suceava 92 de cadre medicale au fost contaminate şi 78 de pacienți, dintre care 8 au murit. La începutul acestei săptămâni a fost închis tot spitalul pentru decontaminare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si