MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, duminică, creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2 la Institutul ”Cantacuzino”. Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore, prin reorganizarea fluxului activităţilor.

Author: G.B. duminică 29 martie 2020 , 14:40

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Prin reorganizarea fluxului activităţilor, sporirea eforturilor echipelor de specialişti şi reconfigurarea programului de lucru, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, a reuşit creşterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS CoV-2.

Dacă, la debutul activităţii de testare la infecţia cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore”, atransmis, duminică MApN.

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2

Potrivit sursei citate, laboratorul Infecţii Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2

Citeste si: Mesajul unui chirurg: „Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur.”

Citeste si: Ce se va întâmpla cu omenirea? Mai mult de 30.000 de decese de coronavirus în lume

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț oficial: 308 noi cazuri de coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 40

Echipamentele performante, consumabilele şi materialele sanitar-farmaceutice achiziţionate de către Institut au permis creşterea capacităţii de testare moleculară la cel mai înalt nivel şi asigură condiţii pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unităţi medicale private.

Citeste si: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus. Bilanţul ajunge la 40

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" acordă, în continuare, sprijin autorităţilor centrale şi locale din Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, Direcţiilor de Sănătate Publică, spitalelor militare şi civile sau clinicilor private implicate în combaterea infecţiei cu virusul SARS CoV-2.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si