Un bebeluș de patru zile, bolnav de Covid-19, în stare gravă la Maternitatea din Suceava

Un bebeluș de numai patru zile,venit pe lume înainte de termen, trece prin momente critice după ce s-a infectat cu coronavirus de la mama sa. Copilașul din Botoșani a fost transferat la Maternitatea din Suceava, iar medicii fac eforturi pentru salvarea lui.

Author: Razvan Ilie marți 09 martie 2021 , 10:57

bebelus coronavirus
Bebelușul s-a născut pe 5 martie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bebeluș de doar câteva zile, născut prematur, a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 la Botoșani după ce mama sa a fost testată pozitiv la coronavirus.

Nou-născutul se afla în stare gravă, cu mari probleme respiratorii, iar medicii l-au transferat de urgență la Maternitatea din Suceava și fac eforturi pentru a-l salva, transmite Realitatea Plus.

Citeste si: Oameni vaccinați împotriva Sars-Cov-2. Lupta contra virusului continuă

Medic: "Bebelușul prezintă semne respiratorie de la naștere"

Bebelușul s-a născut pe 5 martie, iar mama sa a ajuns cu el la Maternitatea din Botoșani când avea 30 de săptămâni de sarcină și a fost testată pozitiv COVID-19. Mama copilului a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și, din păcate, și fiul ei a fost infectat.

„Este un copil de sex masculin, de 1,27 kg, care prezintă semne respiratorie de la naștere. S-a practicat un test și la noul născut care s-a pozitivat. Nou-născutul a fost izolat din start pe secție de ceilalți copii. S-a repetat testul la 24 de ore, la fel a fost pozitiv”, a declarat Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de neonatologie al Maternității Botoșani, potrivit Realitatea PLUS.

Copilul a fost imediat intubat, însă starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere cu o ambulanță SMURD la maternitatea din Suceava.

Citeste si: Carantină națională timp de o lună! Țara din Europa care se închide din cauza noii tulpini britanice

Eforturi medicale pentru salvarea bebelușului

„A fost menținut pe ventilator, dar, datorită prognosticului nefavorabil, s-a luat hotărârea transferului. Cu el intubat”, a precizat medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu.

Potrivit medicului de pe Ambulanța SMURD care l-a transportat de la Botoșani la Suceava, „nou-născutul prematur din mamă COVID-19 pozitivă se află în depresie respiratorie severă”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si