Berlinul pregăteşte ieşirea din izolare de la 19 aprilie

Guvernul german a întocmit o listă de măsuri pe care să le pună în aplicare atunci când ţara va intra în faza ieşirii din izolare, pe care intenţionează să o implementeze începând de la 19 aprilie, se arată într-un document, pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.

Author: R.B. luni 06 aprilie 2020 , 17:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Obiectivul este menţinerea nivelului reproducerii virusului- adică numărul mediu de persoane contaminate de către un singur bolnav- sub unul, care reprezintă pragul la care o epidemie începe să scadă.

Citeste si: Dacă ai primit mesaj care pare a fi de la Poliție, află ce trebuie să faci. Ai grijă să nu comiți greșeala!

Steffen Seibert a dat însă asigurări, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu este încă în măsură să prezinte vreo dată a unei ieşiri din izolare în Germania, o măsură care a intrat în vigoare în această ţară la 22 martie.

Documentul pe care Reuters scrie că l-a putut consulta- în care se arată că pandemia nu se va încheia înainte de 2021- prevede o revenire treptată la normal şi o implementare a unor dispozitive care permit să se urmărească 80% dintre contactele unei persoane contaminate cu 24 de ore înainte de diagnostic.

Citeste si: SUA se pregătesc pentru un moment ”ca Pearl Harbor, ca 11 septembrie", una dintre ”cele mai triste săptămâni din viaţa” americanilor

Persoanele contaminate şi cele cu care acestea au intrat în contact vor fi plasate, atunci, în carantină, acasă la ele sau în hoteluri.

În schimb, magazinele vor putea redeschide, la fel ca şi şcolile din anumite regiuni, însă regulile distanţării sociale vor fi menţinute.

Citeste si: Ce pregătește Rusia în plină Pandemie? Putin a scos zeci de mii de militari în stradă. VIDEO

Guvernul intenţionează totodată să relaxeze controlul la frontieră, însă va continua să interzică adunări mari şi sărbători private.

De asemenea, imediat ce vor fi disponibile suficiente măşti, folosirea lor va fi obligatorie în trenuri, autobuze, dar şi în întreprinderi şi în clădiri publice.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si