Bijuterii și brățări AGS: de ce ne place să le purtăm?

Te-ai întrebat vreodată de ce femeilor, dar și bărbaților, le place să poarte bijuterii? Până la urmă, nu este ceva neobișnuit să vedem oameni purtând diverse podoabe cu ocazii speciale sau pur și simplu pentru că așa doresc. În ziua de azi, bijuteriile sunt accesibile oricui, indiferent de clasa socială din care face parte.

Author: Andreea Bolocan miercuri 21 iulie 2021 , 20:55

Bijuterii și brățări din metale prețioase ags
Bijuterii și brățări din metale prețioase
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bijuteriile din metale prețioase sunt disponibile în variante low cost sau de lux, de multe ori nefiind știrbită frumusețea podoabelor pentru podoabele mai accesibile. Desigur, pentru o bijuterie din aur cu diamante, prețul va fi mai mare decât pentru o bijuterie din aur cu zirconia. Însă, oricare ar fi tipul bijuteriilor, este cert că tuturor le place să le poarte.

Să vedem și de ce!

Bijuteriile au fost purtate de femei și bărbați încă din cele mai vechi timpuri. Bijuteriile sunt de toate felurile: fie sub formă de coliere, pandantive, brățări, cercei, inele, broșe, diademe și așa mai departe. Indiferent de formă lor, bijuteriile au fost și sunt adorate de toată lumea.

În primul rând, o bijuterie este un accesoriu decorativ, ne înfrumusețează și ne pune în evidență și ținutele. Nu o vom ascunde pentru că tuturor ne place să arătăm frumos și elegant atunci când ieșim sau participăm la un eveniment. Deci, acesta este primul motiv pentru care purtăm bijuterii, ne asortam cu ele, ne evidențiem prin ele și ne simțim bine.

Pe lângă faptul că sunt accesorii decorative, bijuteriile sunt purtate și în multe alte scopuri. În trecut, bijuteriile puteau însemna și simboliza multe lucruri pentru cei sau cele care le purtau, iar semnificația lor era diferită în funcție de cultura sau de perioada respectivă.

Citeste si: Apeleaza la reparatii ceasuri oferite de profesionistii de la Helvetia Luxury Watches

Ele erau purtate, de exemplu, pentru a simboliza o identitate, o apartenență la un grup, la un popor distinct sau ca semn al bogăției. Așa că devine evident de ce regii și reginele de odinioară purtau bijuterii frumoase, precum și cu ornamente frumoase din aur și diamante.

Unele civilizații purtau anumite bijuterii deoarece credeau că acestea oferă energii pozitive corpului și minții sau credeau, de exemplu, în puterile magice ale unui talisman capabil să protejeze de blesteme sau vrăji.

Chiar și astăzi bijuteriile pe care alegem să le purtăm spun multe despre cine suntem! De exemplu, dacă alegi să porți bijuterii si bratari AGS, înseamnă că apreciezi calitatea și bijuteriile de lux oferite de acest boutique. Da, puterea bijuteriilor nu constă doar în prețiozitatea lor, ci și în ceea ce acestea transmit celor din jur.

Pentru o femeie, a purta bijuterii înseamnă a-și evidenția feminitatea, frumusețea, eleganța și îi oferă, de asemenea, o latură dezirabilă pentru sexul opus. Aceasta este modalitatea de a-și exprima personalitatea și gusturile, fără a face sau fără a spune multe.

Bijuteriile sunt un mod de a transmite un mesaj și de a dezvălui câteva trăsături despre noi. Fie printr-un inel de argint frumos încrustat cu pietre, o pereche de cercei frumoși din aur, un pandantiv elegant, o brățară cu diamante sau chiar un ceas de lux original, bijuteria va spune întotdeauna multe despre cine suntem.

Punctul forte al bijuteriilor este că acestea sunt folosite ca decor, dar au și o parte foarte utilă. De exemplu, cerceii fac ca față cuiva să iasă în evidență și un colier are darul de a sublinia un decolteu frumos. Suntem norocoși să putem profita de toate aceste mici accesorii pentru a ne pune în evidență mult mai bine.

Crezi că bărbaților nu le place să poarte bijuterii? Ei bine, și domnii aleg să poarte aceste podoabe, sub diverse forme. La un bărbat, o bijuterie poate accesoriza o ținută, o poate face elegantă sau, pur și simplu, îi poate crea propriul stil. De exemplu, o brățară cu puternice trăsături masculine oferă o anumită virilitate, oferind în același timp acel detaliu care face diferența. În prezent, foarte la modă, ceasurile de brand sunt foarte populare la bărbați pentru ca oferă un efect foarte masculin. Se potrivesc cu toate codurile vestimentare, inclusiv aspectul casual, și în special la ținutele de tip costum și cravată pentru un look care este întotdeauna de top!

Și care sunt avantajele bijuteriilor? Bijuteriile sunt cele care adesea ne binedispun. Ele ne pot oferi energie și anumite simboluri pot avea o însemnătate aparte pentru noi. Bijuteriile simbolice sunt foarte la modă în ziua de astăzi. Sunt foarte apreciate pentru efectele pozitive pe care le au asupra corpului și minții noastre.

Citeste si: Românul de 19 ani care a furat 16.000 de dolari în SUA. Tânărul a fost reținut

Este adevărat că, în zilele noastre, alergăm tot timpul și că stilul nostru de viață este foarte stresant. Trebuie să ne împărțim între muncă, copiii de care trebuie să avem grijă și sarcinile zilnice, și nu avem prea mult timp să ne îngrijim și să ne relaxăm. Acesta este motivul pentru care mulți oameni decid să își aleagă o bijuterie anume, simbolică, pentru a le oferi vibrațîi pozitive care să le ofere bunăstare și energie pe tot parcursul zilei.

În această gamă de bijuterii, găsim bijuterii ce au anumite simboluri precum copacul vieții, flori, îngeri, cruci, frunze, inimi, fluturi sau trifoi. Fiecare dintre bijuterii are propria energie și oferă beneficii diferite.

De exemplu, bijuteriile care au elemente vegetale au ca efect revitalizarea, armonizarea, protejarea corpului și a minții celei care o poartă.

În concluzie…

Bijuteriile, fie că vorbim de pandante, brățări, cercei sau chiar ceasuri (care sunt considerate bijuterii), ne oferă anumite avantaje estetice, dar și spirituale. Pentru fiecare dintre noi, bijuteria înseamnă ceva, este ca o extensie a noastră. Nu cumpărăm bijuterii doar pentru a le avea în cutia de bijuterii. Le cumpărăm pentru că ne plac, pentru că ne atrag și pentru că dorim să le purtăm!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si