Ce avere are Petre Roman şi ce pensie încasează fostul prim-ministrul al României?

Fostul prim-ministru al României, Petre Roman, a strâns o avere impresionantă. La vârsta de 74 de ani, Petre Roman reușește cu succes să-și mențină veniturile ridicate. Ce avere are Petre Roman și ce pensie încasează acesta?

Author: Alina Raducu joi 22 iulie 2021 , 12:13

Ce avere are Petre Roman, unul dintre politicienii cu cea mai mare experiență  în Parlamentul României
Ce avere are Petre Roman, unul dintre politicienii cu cea mai mare experiență în Parlamentul României[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată că fostul premier, Petre Roman, chiar și la 74 de ai, potrivit declarației de avere, are nu mai puțin de 48.000

de euro și 68.000 de dolari în conturi. Totodată, Petre Roman mai deține și 70.000 de euro la fondurile private.

Ce avere are fostul premier al României, Petre Roman?

De asemenea, fostul prim-ministru al României mai deține o casă cu o suprafață de 202 metri pătrați în Voluntari, achiziționată în 2010, un teren în Constanța, 3 mașini, bijuterii în valoare de 15.000 de euro și tablouri și obiecte de artă de 50.000 de euro. Mai mult de atât, Petre Roman are împrumutați aproximativ 100.000 de euro.

Mai mult, Petre Roman încasează și două pensii, una pentru activitatea didactică (5.000 de lei lunar) și una pentru mandatele de parlamentar (10.000 de lei pe lună).

Ce avere are Petre Roman, unul dintre politicienii cu cea mai mare experiență  în Parlamentul României
Ce avere are Petre Roman, unul dintre politicienii cu cea mai mare experiență în Parlamentul României[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Petre Roman a spus cine au fost ”teroriștii” de la Revoluție! Dezvăluiri surprinzătoare în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” VIDEO

Petre Roman, mulțumit de averea pe care o deține

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Petre Roman a răspus la mai multe întrebări legate de viața sa. Printre acesteaîntrebările adresate de prezentatoarea emisiunii a fost și câteva legate de avere. Fostul premier menționează că este mulțumit cu ce are în prezent, deși acesta a afirmat că averea nu a fost o prioritate pentru el.

”Sunt mulțumit cu ceea ce am, dar acum exercițiul de sinceritate ajunge la un punct delicat. Nu m-am ocupat niciodată de ceea ce se numește a face avere, de a face demersuri de ordin economic – financiar, în sensul acumulării de avere și nu am. Și m-am întrebat, în ultima vreme de mai multe ori, dacă am greșit sau nu. Și am ajuns la concluzia că am și greșit, pentru că un cap de familie întotdeauna trebuie să se ocupe de soliditatea, de nevoile familiei, care la un moment dat pot fi mai importante, mai urgente.

N-am făcut lucrul ăsta din motive de educație primară, nu am făcut lucrul ăsta pentru că am ajuns prim ministru exact în contextul în care am spus că nu mai vreau să aud niciodată de privilegii în țara asta, dar n-am profitat eu de ceea ce am deschis în România. Nu-i normal!”, a declarat Petre Roman la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” difuzată la Kanal D.

Citeste si: Tragedie: Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit într-un accident groaznic de elicopter în Alaska

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si