Numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta, astfel că bilanțul infectărilor ajunge la 7.658 de infectări, cu 1.551 mai multe decât cu o zi înainte.

Citeste si: Noua tulpină Omicron BA.5 poate să infecteze oamenii în fiecare lună

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.658 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.370

mai multe faţă de ziua anterioară. 1.551 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

Cele mai multe cazuri au fost identificate în București, 1524, Brașov, cu 473 de cazuri, Constanța, 444, Timiș, Prahova, Iași și Mureș.
Secțiile Covid sunt cu 2.204 mai multe persoane internate, iar la ATI sunt internate 136 de persoane, dintre care 114 sunt nevaccinați.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru limitarea cazurilor de Covid-19

Până în prezent, 65.824 de persoane infectate cu Covid-19 au murit.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.796 teste RT-PCR( 3.534 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.262 la cerere).

Noua tulpină Omicron BA.5 ar putea infecta persoanele în fiecare lună

Autoritățile se tem că noua tulpină Omicron BA.5 ar putea infecta persoanele în fiecare lună, mai ales că aceasta are o răspândire mai rapidă.

„Ceea ce observăm este un număr tot mai mare de persoane care au fost infectate cu BA.2 și care au fost infectate după patru săptămâni”, a explicat medicul în timpul unui interviu acordat postului de știri australian.  „Așa că, poate șase până la opt săptămâni, ei dezvoltă o a doua infecție, iar aceasta este aproape sigur BA.4 sau BA.5″.

Citeste si:  VIDEO- Franța solicită certificat sau test negativ Covid din cauza numărului mare de cazuri. Ce alte țări din Europa au introdus noi restricții

„Preiau controlul, așa că, în mod clar, sunt mai contagioase decât variantele anterioare ale omicronului”, a declarat David Montefiori, profesor la Human Vaccine Institute din cadrul Duke University Medical Center. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si