Biserica a decis: Fără împărtășanie la slujba de duminică

Împărtășirea credincioșilor se amână pentru o perioadă scurtă de timp, până când se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășirea cu lingurițe de plastic.

Author: R.B. miercuri 13 mai 2020 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Așadar, dacă de duminică se reiau slujbele în aer liber, la final nimeni nu se va împărtăși.

În legătură cu acest aspect, patriarhul Daniel trimisese o scrisoare Sfântului Sinod, cerând o consultare pe această problemă.

Citeste si: Cum se va desfășura prima slujbă după starea de urgență? Părintele Constantin Necula spune tot

Procedura împărtășaniei a mai fost amânată tot din motive epidemice, în 1829, timp de două luni.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică.

Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ", a transmis Biserica Ortodoxă Română.

Citeste si: VIDEO| Prima zi de libertatea în Ţăndărei

Vor fi oficiate exclusiv afară, iar bisericile vor fi redeschise doar accesului credincioșilor pentru rugăciune individuală, cu respectarea unor reguli de igienă și protecție, a adăugat BOR.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: "Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ce este obligatoriu din 15 mai"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si