Potrivit BestCryptoChecker, Bitcoin a suferit o depreciere de 4,6% în ultima lună, în timp ce Ethereum a scăzut cu aproximativ 2,5%, la 1.850 de dolari. Astfel, Bitcoin a înregistrat o performanță inferioară în comparație cu acțiunile la bursă, cu obligațiunile, dar și aurul.

Citește și: VIDEO- Inflația în România a mai scăzut. Ce spun datele INS

Cu o scădere de 7,9%, Bitcoin a marcat cea mai slabă lună pentru criptomonedă din noiembrie 2022 încoace, în timp ce Ethereum a pierdut 2,05% în luna mai, înregistrând cea mai proastă performanță

lunară din decembrie 2022.

„Loretta Mester, președinta Băncii Rezervei Federale din Cleveland, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că nu vede un motiv convingător pentru a opri creșterile de dobândă. Acesta este un semnal important pentru piața crypto, care este sensibilă la variațiile dobânzilor,” a menționat Noelle Acheson, economist și autor al buletinului de știri Crypto is Macro Now.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Care este legătura dintre creşterea ratei de referinţă și variațiile de preț ale criptomonedelor

„Evitarea unui default este cu siguranță o ușurare, dar valul iminent de emisiuni va retrage lichiditatea de pe piață și va impulsiona randamentele”, a adăugat Acheson.

O altă evoluție care a atras atenția a fost creșterea popularității NFT-urilor din rețeaua Bitcoin, denumite Ordinals. Acestea sunt active digitale inscripționate pe un satoshi, cea mai mică denominație a unui Bitcoin.

În aprilie 2023, recordul zilnic pentru inscripții folosind Ordinals a fost depășit de patru ori, pe măsură ce utilizatorii au încărcat rețeaua cu imagini, jocuri video și alte tipuri de conținut. Cu toate acestea, această creștere a utilizărilor non-financiare ale blockchain-ului a primit reacții mixte de la utilizatorii tradiționali ai Bitcoin, unii argumentând că Bitcoin se abate de la scopul său inițial.

Analiștii de la Kraken susțin că prețul Bitcoin s-ar putea confrunta cu o nouă scădere dacă trece de pragul cheie de suport de 25.400

de dolari. Bitcoin fluctuează sub zona de suport de 26.150 de dolari și are media mobilă simplă sub 26.000 de dolari pe ultimele 100 de ore. Pe de altă parte, există rezistență semnificativă în apropierea pragului de 26.150 de dolari, iar o depășire a acestui nivel ar putea declanșa o creștere decentă în următoarea perioadă.

Citește și: VIDEO- Uniunea Europeană adoptă primul set de reguli pentru criptomonede

În ciuda acestor provocări, Bitcoin și Ethereum continuă să înregistreze creșteri solide pe parcursul anului, cu o apreciere de 63%, respectiv 55%. Deprecierea recentă ar putea fi o corecție temporară, însă evoluțiile viitoare depind în mare măsură de deciziile Fed și de dinamica pieței globale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si