Din momentul în care a avut conturile blocate, Blue Air a decis suspendarea zborurilor până în data de 12 septembrie.

În cursul zilei de miercuri, Ministerul Mediului a stabilit cu compania aeriană o reeșalonare a datoriilor și decis deblocarea conturilor Blue Air.

Citeste si: VIDEO- BREAKING NEWS. Conturile Blue Air au fost deblocate de stat

Revenirea la normal înseamnă urmarea unor pași procedurali. „Mai avem niște pași de urmat, odată poprirea ridicată”au precizat oficialii Blue Air pentru HotNews.

Blue Air: Vom anunța exact ce zboruri vom relua

„În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine”, au declarat oficialii Blue Air în cursul zilei de miercuri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Conturile Blue Air au fost deblocate

În perioada 6-11 septembrie au fost planificate și anulate 401 zboruri, sun cei de la Blue Air și, de asemenea, 54.000 de pasageri au fost afectați.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că pune la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, o linie telefonică suplimentară la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul  004 021 4311869.  MAE precizează că  această linie telefonică este o alternativă suplimentară faţă de contactele anunţate deja miercuri, care rămân disponibile: numărul  004 0751084537  şi adresa de email  [email protected].

blue air

Blue Air reia zborurile. Nu se știe de când și dacă toate cursele revin la normal

[Sursa foto: Blue Air]

De asemenea, cetăţenii români aflaţi în această situaţie pot contacta direct cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular, inclusiv apelând numărul de telefon pentru urgenţe consulare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, în cazul grupurilor de turişti, ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informaţiile obţinute de aceasta urmând a fi diseminate şi celorlalţi cetăţeni români din grup.

Blue Air Aviation anunţase marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si