BNR: Din 18 septembrie apare o nouă monedă în România

Banca Naţională a României va lansa o nouă monedă în România și va avea valoare de 10 lei. La 18 septembrie 2019, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo – Română va lua ființă pe teritoriul țării noastre.

miercuri 11 septembrie 2019 , 15:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, diametrul de 37 mm, greutate de 31,103 g şi cant zimţat, arată a1.ro. Aversul monedei prezintă Statuia „Lupa Capitolina” (Lupoaica), simbol al latinităţii, adoptat şi de Societatea de Cultură Macedo – Română şi un fragment din statutul societăţii; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”. Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Calinic Miclescu, Mitropolit Primat şi preşedinte onorific al Societăţii de Cultură Macedo – Română şi portretul şi numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripţia în arc de cerc „SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO-ROMANA” şi anul înfiinţării societăţii „1879”.

Citeste si: Autoritățile din Italia au transmis că nu există informații sau date despre Dincă în baza lor de date

Tirajul pentru această emisiune este de 300 de monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate este de 350 lei.

Citeste si: Detalii șocante despre fiul lui Gheorghe Dincă: "Fiu-său a violat o fată, dar a scăpat. Nu ştiu cum, ce pile avea taică-său"

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo – Română au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citeste si: Caz uluitor la spitalul județean din Botoșani. Cum a intrat un pacient în salon

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si