În urma creșterii numărului de persoane infectate cu acest virus, Agenția națională pentru siguranța sanitară a făcut un avertisment cu privire la chestiunea transmiterii bolii la animalele de companie.

Citeste si: Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti

Sciuridele, rozătoarele și câinii-de-preerie constituie o familie sensibilă la un posibil risc de infectare. Nu există încă date sigure cu privire la câini și dihori.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre variola maimuței în România. Ce recomandări are Ministrul Sănătății pentru populație

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Ținând cont de aceste date, ANSES recomandă “să se evite la maximum contactele dintre animal şi persoana infectată, ideal lăsând animalul în îngrijirea unei alte persoane pe durata perioadei de izolare a pacientului”.

A fost confirmat al treilea caz de variola maimuței

Ministrul Sănătății le recomandă cetățenilor să evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute, precizând că această boală este până în prezent transmisă mai degrabă pe cale sexuală. 

Citeste si: OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, actuala denumire fiind considerată discriminatorie

“Nu aş vrea să fac astfel de speculaţii cât timp noi nu avem niciun fel de informaţie în acest sens. Există anchete epidemiologice în desfăşurare, dar pentru că aceste anchete epidemiologice se bazează pe declaraţiilor persoanelor infectate, viteza lor de finalizare a acestor anchete câteodată nu este foarte mare.

(…) Este dreptul fiecărei persoane în ceea ce priveşte viaţa personală,  atât timp cât acest lucru nu afectează sănătatea altora”, a menţionat Rafila.  

Citeste si: Când va primi România dozele de vaccin împotriva variolei maimuței. Declarația Ministrului Sănătății

“Întotdeauna dacă discutăm de o boală cu transmitere sexuală, prezervativul este o metodă de prevenire care nu este infailibilă. Ştiţi că singura metodă infailibilă este abstinenţa. Aşa scrie în literatura de specialitate, dar evident folosirea prezervativului, folosirea corectă a prezervativului, este o metodă de a scădea foarte mult riscul de transmitere a infecţiilor cu transmitere sexuală şi se dovedeşte că această boală este până în momentul de faţă transmisă mai degrabă pe cale sexuală”.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si