Bombardament puternic duminică, la Tripoli; aprovizionarea cu apă este în pericol

Un bombardament puternic a avut loc duminică la Tripoli, în condiţiile în care forţele generalului Khalifa Haftar, stabilite în estul ţării, încearcă să cucerească noi teritorii în suburbiile sudice ale capitalei, după ce recent au pierdut teren în jurul oraşului, transmite Reuters.

Author: I.C. luni 11 mai 2020 , 07:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La riscurile cu care se confruntă locuitorii din Tripoli se adaugă şi anunţul făcut de principalul furnizor de apă din nord-vestul Libiei referitor la un atac armat asupra facilităţilor sale din sud, care a dus la reducerea livrărilor de apă.

Citeste si: VIDEO| Chinul românilor plecaţi să muncească pentru străini pare fără de sfârşit

Armata Naţională Libiană (LNA) condusă de Haftar încearcă să cucerească Tripoli de 13 luni, dar ajutorul militar acordat în acest an de Turcia Guvernului pentru Acord Naţional (GNA), care este recunoscut naţional, a contribuit la recuperarea unor regiuni.

LNA, susţinută de Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Rusia, a anunţat săptămâna trecută o nouă campanie aeriană, dar majoritatea atacurilor care au avut loc ulterior au fost de artilerie.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Luna trecută, forţele pro-GNA au recucerit o serie de oraşe din nord-vestul ţării, de la LNA, restabilind controlul între Tripoli şi graniţa cu Tunisia.

O sursă militară din LNA a declarat sâmbătă seara că luptele sunt cele mai dure de până acum.

Locuitorii din Tripoli au descris bombardamentul ca fiind cel mai puternic, după săptămâni de luptă, GNA încercând să pună capăt campaniei lui Haftar de a cuceri capitala.

Misiunea ONU din Libia a condamnat atacurile ”nediscriminatorii” care pot fi atribuite în mare parte forţelor pro-LNA. Misiunea a afirmat luna trecută că LNA este responsabilă de patru cincimi dintre morţile survenite în rândul civililor în primul trimestru al anului 2020.

Citeste si: Rusia a anunţat distrugerea unui rezervor de rachetă aflat pe orbita Pământului

Duminică, Turcia a anunţat că va considera forţele lui Haftar drept ”ţinte legitime”, dacă atacurile împotriva intereselor sale vor continua.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si