Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

Author: Stefania Pavel marți 14 februarie 2023 , 12:55

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un studiu realizat de InfoCons, (Organizația pentru Protecția Consumatorilor) realizat pe cutiile de bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România, arată că acestea conțin până la 10 E-uri și au în proporție de 70.63

% zahar.

Citește și: Cadourile de Ziua Îndrăgostiților, un real pericol. ANPC: „Produsele originale nu se vând cu sacoșa”

Ce conțin bomboanele periculoase oferite de Valentine's Day 

După ce au fost centralizate și analizate, studiul pe cele 126 de produse a arătat faptul că 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari. Din punct de vedere al conținutului de substanță uscată de cacao, 39.68% din produse menționează cantitatea produsului. Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouăle, lichiorul sau nuca de cocos.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: InfoCons]

Dintre produsele analizate doar 7,93% aveau ca prim ingredient ciocolata, ciocolata amăruie, ciocolata cu lapte sau ciocolata neagră.

De asemenea, doar 5,5% aveau ca principal ingredient siropul de glucoză, iar 2,38% aveau ca prim îngredient crema de praline.

Totodată, cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportata la 100 grame de produs. Iar cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportata la 100 grame de produs, conform aceluiași raport InfoCons.

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Citește și: Cadouri de Valentine's Day 2023 pentru iubit sau iubită. Cum să surprinzi persoana iubită cu un cadou minunat?

„Și de 14 februarie rămânem consumatori și trebuie să fim atenție ce și de unde cumpărăm! Dacă alegem o cutie de bombaone, trebuie să ne asigurăm că eticheta ne furnizează toate informațiile despre cantitatea de cacao, producator, distribuitor sau ingredientul principal. Și pe 14 februarie luam atitudine!”, a precizat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: PixaBay]

În cazul ciocolatei cu lapte, minimum 30% din totalul de cacao solidă uscată și minimum 18% lapte în substanță solidă uscată a fost obținut prin deshidratarea parțială sau totală a laptelui integral, lapte semi sau total smântânit, frișcă, sau din frișcă parțial sau total deshidratată.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Citește și: Lista neagră de alimente care cresc riscul de cancer. Medicii au dezvăluit lista de la A la Z

Cele mai periculoase E-uri din alimente

Unele dintre cele mai controversate elemente din alimentele sunt aditivii alimentari, potrivit InfoCons. De exemplu, aditivul alimentar E 221 este unul periculos deoarecere benzoații consumați frecvent pot provoca fenomene alergice, ca de exemplu: cefalee, urticarie, eczema și dermatite atopice. Totodată, InfoCons avertizează asupra faptul că acidul benzoic este cuprins și în grupa aditivilor cu risc de intoleranță respiratorie, putând produce chiar șoc anafilactic.

Și E 476 este un aditiv periculos pentru copii, doza zilnică admisă pentru consumul uman fiind de până la 7,5 mg/kg corp. 

De aceea, OMS încurajează autoritățile naționale să monitorizeze și să se asigure că aditivii alimentari din alimentele și băuturile produse în țările lor respectă utilizările, condițiile și legislația permise. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si