Gabriel Tudor Radu, Jacob Alexander Hatz şi Şerban Duţă sunt cele trei tinere talente care au impresionat cântând la vioară, pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu. În orchestră a cântat și o fetiţă, la percuţie.

A fost un eveniment organizat pentru copii la care micuții au luat parte bucuroși

"Ne-am gândit să facem un concert cu copii, pentru copii, un concert în care, pe de-o parte să-i apreciem pe cei mici, care muncesc mult pentru a cânta la un instrument şi pe de de altă parte să-i stimulăm pe cei care nu cântă

încă, să vadă modelul, să se apuce şi ei.

Copiii din comunitatea sibiană fac foarte multe lucruri.(...) de la vârsta asta nu învăţăm doar să ţinem arcuşul pe coardă sau degetele pe claviatura pianului. Învăţăm să ne stăpânim şi emoţiile. Trecem prin foarte multe cazne, bariere, ca în poveşti trecem prin multe etape şi de mici ne dăm seama dacă rezistăm sau nu.(...)

Citeste si: Temperatura apei mării în perioada 6-20 iunie 2022 în Constanţa, Mamaia, Eforie, Costineşti, Mangalia şi Vama Veche

Uite că în seara aceasta avem trei copii care ne-au demonstrat tuturor faptul că lor li se potriveşte scena. Gabriel Tudor Radu a făcut ieri nouă ani, în ziua în care a avut prima lui repetiţie cu orchestră din viaţă.

(...) Trebuie să avem mai multe astfel de concerte", a declarat managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, pentru Agerpres.

Gabriel este cel mai tânăr solist din stagiunea Filarmonicii, a impresionat publicul împreună cu colegii săi

Dacă Gabriel Tudor Radu a concertat pentru prima dată cu orchestră, joi seara, la vârsta de nouă ani, ceilalţi doi copii violonişti au mai multă experienţă scenică.

Jacob Alexander Hatz a debutat ca solist de orchestră pe vremea când avea doar 13 ani, în Elveţia şi a câştigat deja diverse concursuri. În anul 2022, Jacob a obţinut premiul întâi la trei concursuri în Germania. Şerban Duţă este laureat şi el a mai multor concursuri internaţionale şi a susţinut recitaluri în ţară şi în Germania.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Români dați jos dintr-un avion care nu a mai decolat de la Londra spre București

Nu doar adulţii s-au bucurat de ineditul concert cu solişti copii, dar şi spctatorii de vârste mai mici care erau prezenţi în sală.

Concertul simfonic dedicat copiilor de la Sibiu a fost dirijat de Tiberiu Soare, care a declarat, înainte de eveniment, că lucrările interpretate nu au fost deloc  "copilăreşti, este o muzică foarte frumoasă, de la barocul veneţian, Antonio Vivaldi, celebrul compozitor, până la concerte romantice, Mendelssonhn, şi chiar facem un pas în secolul al 20-lea, cu cu prima parte din concertul lui Jean Sibbelus, pentru pian şi orchestră".

Filarmonica de Stat din Sibiu este recunoscută pentru evenimentele culturale destinate copiilor

Filarmonica de Stat din Sibiu organizează diverse evenimente în care implică copiii: ateliere de construit instrumente şi unde şi învaţă să cânte la ele, dar şi concerte educative. Actualul manager al Filarmonicii de Stat din Sibiu a intrat şi el, de când a fost copil, în Ateneul Român, de la vârsta de trei ani.

Citeste si: Un şofer amendat pentru alcoolemie a obţinut în instanţă anularea amenzii. Alcoolemia ar fi fost cauzată de șerveţelele umede

"Vrem să ajungem cu concertele educative nu doar în Filarmonică sau la Muzeul ASTRA, vrem să ajungem cu ele şi în judeţ, mai ales cu atelierele ar fi interesant. Şi mai departe, ce ar fi cel mai important pentru noi şi pentru mine ar fi să reuşim să aducem autocare cu copiii din judeţ, la noi, la Filarmonică.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

Copilul trebuie să vadă tot ce înseamnă infrastructura unei filarmonici, de la impresionanta înălţime a sălii, la multitudinea de instrumentişti de pe scenă, până la covorul roşu din faţă, toate acestea sunt elemente cu care copilul trebuie să se înveţe de mic. Eu am intrat pentru prima dată în Ateneul Român la trei ani şi uite ce am ajuns", a spus Cristian Lupeş.

Filarmonica din Sibiu organizează şi un festival dedicat copiilor şi tinerilor, festivalul-concurs internaţional de interpretare pianistică şi compoziţie "Carl Filtsch".

Citeste si: Agent de la Poliția Locală, imobilizare demnă de cascadorii râsului. Acesta a căzut peste o bunică care încerca să își apere nepotul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si