Un brand românesc face valuri la nivel mondial!

Specialiștii Institutului pentru Tehnică de Calcul lucrează la dezvoltarea unui soft care să împiedice inundațiile oriunde în țară.

Author: Georgiana Balaban joi 03 decembrie 2020 , 14:39

brand important românesc
Alex Chiriciu - CEO ITC.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania ITC (Institutul pentru Tehnică de Calcul) a anunțat în presa internațională inițiativa de a dezvolta o soluție pentru prevenirea și avertizarea producerii inundațiilor.

Știrea a fost preluată de unele dintre cele mai prestigioase trusturi de presă ca Fox News, CBS, NBC, Yahoo News, prin canalele locale ale stațiilor din SUA sau ale afiliaților din diviziile

de știri.

Fondat în 1967 ca Institut Național de Cercetare-Dezvoltare, ITC- Institutul pentru Tehnică de Calcul- a marcat momente importante în crearea și dezvoltarea domeniului informatic în România. O adevărată companie de ultimă generație, ITC este un integrator experimentat de soluții IT cu o experiență semnificativă în cercetare și dezvoltare, specializată în proiecte complexe care acoperă o mare varietate de industrii, cum ar fi domeniile: transporturi, infrastructură, mediu, industrie, cultură, asistență medicală și așa mai departe.

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini socante cu un mare star de la Hollywood! Beat si drogat FOTO

Citeste si: Cum luptă un CEO cu insmonia? Află secretele împotriva insomniei și nu o lăsa să-ți afecteze productivitatea

Însă, ITC și-a propus să inoveze și în domeniul protecției civile creând un sistem de prevenire a inundațiilor. Înregistrat la OSIM și lansat în 2011, City Protect oferă soluții pentru evitarea inundării Bucureștiului grație rețelei de senzori care împânzesc bazinul hidrografic al Capitalei (râul Dâmbovița, salba de lacuri).

Cum funcționează City Protect

Sistemul de senzori captează date de tip hidraulic-hidrologic din mai multe puncte de control amplasate strategic în bazinul de apă. Punctele de control ale rețelei sunt locațiile optime în care sunt instalate echipamentele necesare pentru obținerea datelor, prelucrarea, stocarea temporară și transmiterea acestora către un Centru de Control. Softul creează un model matematic al undei de inundabilitate și trimite alerte în caz de pericol.

„Soluția noastră pentru prevenirea și avertizarea producerii inundațiilor, bazată pe date climatologice (ex. intensitatea precipitațiilor, zăpadă, temperaturi etc.) și factorii hidraulici (fluxuri de apă în râuri, niveluri de apă în baraje, situația porților de deversare etc.), este capabilă să gestioneze evenimente neprevăzute și a evita inundațiile”, spune Alex Chirciu, CEO-ul Institutului pentru Tehnică de Calcul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si