BREAKING NEWS! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: ”Se va întâmpla urgent!”

Președintele Klaus Iohannis a asigurat românii că nu vor exista tăieri de pensii sau salarii. ”Nu vor exista tăieri de salarii și pensii.

E.T., vineri 11 octombrie 2019 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis a asigurat românii că nu vor exista tăieri de pensii sau salarii. ”Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. O spun cu toată fermitatea, pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a spus Iohannis. 

Președinetele statului a precizat că va desemna un premier la început săptămânii viitoare. 

”Am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Au lipsit de la consultări nemotivat, adică au chiulit. E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, în funcțiune o perioadă relativ scurtă. De ce e nevoie urgentă? Pentru că orice zi în plus cu acest guvern interimar PSD-ist e o zi pierdută. Am spus și partidelor: eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție. Azi s-au prezentat partidele. PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat, se anunță un parcurs dificil. Celelalte partide au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o asemenea abordare. Așa că de pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice nuanțele. De ce e nevoie urgent de un guvern? Avem nevoie urgent de un guvern care să asigure corectitudinea alegerilor prezidențiale, să pregătească bugetul 2020, un guvern care închide cu responsabilitate bugetul 2019. Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. E nevoie de un guvern care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie. Consulătrile începute azi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut. Eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un premier care să vină cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare!”, a declarat Klaus Iohannis. 

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Preşedintele Iohannis, consultări cu partidele. PNL și USR vor anticipate

Citeste si: Dăncilă, atac dur după moțiune: „Lupta nu s-a încheiat, au câştigat o bătălie, dar nu au câştigat războiul”

Citeste si: Teodorovici, limbaj de ”cartier” cu o jurnalistă: ”Sunteţi liberă diseară?”

 

 

 

consultarile vor fi continuare

Avertizez guvernul interimar sa nu cheltuie banii romanilor

Intenmtionez sa fac repede o desmenare, luni cel tariuz marti voi desmena un premier.

 

Nu voi desemna uin persoinaj din PSD, nu voi desemna pSD0si pt guvernare

 

Constitutioa romaniai nu 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si