UPDATE: Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Bulgaria a intrat pe Lista galbenă. Astfel, cei care se întorc din această ţară, de duminică, stau în carantină dacă nu sunt vaccinaţi sau dacă nu prezintă un test negativ PCR.

Citeste si: A fost actualizată LISTA țărilor de risc epidemiologic. Bulgaria, nou intrată în zona galbenă

La finalul acestei săptămâni, Bulgaria intră în zona galbenă. Autoritățile au fost nevoite să ia această decizie din cauza creșterii incidenței cazurilor de COVID-19.

Turiștii nevaccinați vor fi nevoiți să se testeze la întoarcerea în România.

Citeste si: Val de infectări cu tulpina Delta în România. În 20% dintre cazuri, pacienții erau vaccinați complet

Bulgaria intră în zona galbenă

Valul patru al pandemiei a început să facă ravagii. Bulgarii au început să fie deja afectați. Marți s-au înregistrat 1.891 cazuri noi și 57 de decese, în timp ce miercuri au fost raportate 1.911 cazuri şi 33 de morţi. Cifrele transmise au bătut recordul pentru ultimele luni.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată! Ce state se află pe lista roșie?

Cazurile active de la Sud de Dunăre sunt de patru ori mai mari ca cele din țara noastră și anume 23.814 infectări. În prezent, numărul cazurilor COVID-19 din Bulgaria au depășit deja 1,5 la mia de locuitori. Astfel, țara intră direct pe lista galbenă a țărilor care reprezintă un risc epidemiologic ridicat.

Citeste si: VIDEO| O vacanță de lux pe litoralul românesc este un lux, dar există și turiști care au parte de un sejur de câteva sute de lei, chiar în Mamaia Nord

bulgaria intră în zona galbenă duminică
Noi reguli în Bulgaria.[Sursa foto: PixaBay]

Turiștii români care se întorc în România și nu au fost vaccinați, sunt nevoiți să se testeze și să prezinte la graniță rezultatul negativ al testului PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Copiii sub vârsta de șase ani fac excepție de la această regulă.

Sezonul estival de pe teritoriul Bulgariei va continua până la începutul lunii octombrie. Anul acesta ofertele bulgarilor au fost pe placul românilor, așa că mulți au preferat să-și petreacă vacanța pe litoralul bugăresc.

Citeste si: Alertă în Grecia! Temperaturile vor ajunge marți până la 45 de grade Celsius: “Ne confruntăm cu cel mai rău val de căldură din 1987“


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si