Bulgaria reduce temporar TVA pentru restaurante, cărţi şi produse pentru bebeluşi, la 9%, de la 1 iulie

Bulgaria va reduce temporar taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru restaurante, cărţi şi produse pentru copii la 9%, de la 1 iulie, a anunţat miercuri agenţia fiscală din această ţară, transmite Novinite.

M.A., miercuri 24 iunie 2020 , 19:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, de la 1 iulie, măsura se va aplica pentru cărţi, restaurante, servicii de catering, alimente pentru bebeluşi şi scutece. Măsura este temporară şi va fi valabilp până la 31 decembrie 2021.

Citeste si: Orban: „Până în prezent, 252 de persoane au fost evacuate sau salvate din calea viiturilor”

De această măsură vor beneficia nu doar hotelierii, ci şi publisherii şi distribuitorii de cărţi, inclusiv în ediţii electronice.

Citeste si: Președintele Americii, lovitură dură din partea unui membru al familiei: „Cum a creat familia mea cel mai periculos om din lume”

Modificările se vor aplica şi comercianţilor de produse pentru copii, respectiv alimente pentru bebeluşi şi copii, scutece şi produse pentru igienă.

Citeste si: Coronavirus România! Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț coronavirus

În Bulgaria nu există o cotă redusă de TVA pentru produsele de primă necesitate, cum ar fi alimentele sau medicamentele, cota standard fiind de 20%. O cotă mai mică a TVA, de 9%, este aplicată agenţiilor de turism, pentru servicii de cazare şi de transport al turiştilor.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si