Bunuri contrafăcute, confiscate la Constanța. Valorează peste 1,1 milioane lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit, într-un container sosit din China, bunuri contrafăcute în valoare de peste 1,1 milioane lei. Un cetăţean român este cercetat penal pentru punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

vineri 06 septembrie 2019 , 15:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Argeş.

Citeste si: Tânără răpită de pe stradă, la Caracal. Cum a fost găsită

În urma controlului, au fost descoperite 4.928 de seturi cu jocuri de construcţii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

„Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 05.09.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani”, a transmis Garda de Coastă.

Citeste si: Halucinant! Un nou șoc în cazul de la Caracal! Criminalul ar fi ars-o pe Alexandra dezbrăcată!?!

Sursa citată a precizat că bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.165.470 lei.

Citeste si: Care este diferența între apa plată și apa minerală?

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si