Bursă socială elevi 2023. În acest articol vă prezentăm suma pe care elevii o vor primi în cadrul bursei sociale, dar și condițiile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească.

Ce sumă primește un elev?

Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Pentru următorul an, bursa socială va fi de 300 de lei pe lună. Aceasta va putea fi majorată doar în cazuri excepționale. Bursa de merit are o valoare de 450 de lei pe lună.

Bursa de excelență olimpică sau internațională poate să înceapă și de la 1.000 de lei pe lună. 

Un venit de 300 de lei lunar poate reprezenta un ajutor destul de mic pentru un elev fără posibilități, dar își dorește să urmeze cursurile unei școli.

Ce elevi se încadrează la bursa socială?

„În categoria elevilor care pot beneficia de bursa socială prevăzută la articolul 14 alineatul 1, litera b se încadrează elevii orfani sau elevii crescuți de un singur părinte, sau elevii abandonați de părinți asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție socială dispusă de către Comisia pentru protecția copilului sau, după caz instanța judecătorească, în condițiile legii.

Prin copil crescut de un singur părinte se înțelege copilul aflat în întreținerea unui singur părinte; autoritatea părintească se exercită de către un singur părinte”, potrivit clarificărilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ajutor de la Guvern pentru tinerii vulnerabili. O nouă categorie de români va putea beneficia de vouchere sociale

În categoria elevilor care beneficiază de bursă socială se încadrează elevii din medii dezavantajate socio-economic sau cu situații medicale speciale, ori care provin din grupuri vulnerabile.

Pentru a obține o bursă socială, trebuie să fie îndeplinite câteva condiții.

De asemenea, elevii care vor beneficia de bursele sociale, beneficiază inclusiv de "păstrarea confidenţialităţii asupra identităţii, datelor personale şi informaţiilor referitoare la situaţia de dificultate în care se află". 

Ce acte sunt necesare pentru solicitarea bursei?

Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Pentru a solicita bursă, este necesară completarea unui dosar cu diferite documente, în special documente care să ateste situația în baza căreia elevul va solicita acordarea bursei respective. 

Elevii trebuie să completeze o cerere tip, despre copii ale actelor de identitate pentru fiecare membru al familiei în parte, adeverințe care să ateste venitul net lunar pentru fiecare membru de familie de pe ultimele 12 luni de dinaintea începerii anului şcolar, dar şi, acolo unde este cazul, despre talon de şomaj, talon de pensie alimentară, copie după sentinţa de divorţ 

De asemenea, elevii care solicită acordarea unei burse sociale pe motiv medical trebuie depus la dosar un certificat medical în original eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie sau de medicul de la cabinetul şcolar.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Ianis Hagi și Elena, nuntă de poveste în Buftea. Ce tradiții nu vor lipsi de la marele eveniment- radioimpuls.ro

Citește și: Vești bune pentru elevi. Se dau burse de 5.000 de lei pe an școlar, iar unul dintre criterii este chiar nota la Evaluarea Națională

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si