VIDEO - Ajutor de la Guvern pentru tinerii vulnerabili. O nouă categorie de români va putea beneficia de vouchere sociale

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat că o nouă categorie de români va primi vouchere de la stat în valoare de 1.500 de lei. Este vorba de studenți cu burse sociale, care vor primi voucherele în valoare de 1.500 de lei pentru plata chiriei.

Author: Andreea Albu joi 16 februarie 2023 , 14:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mecanismul de acordare a voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile va fi schimbat astfel încât să fie extins și la studenți.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de ajutorul de 1500 de lei începând cu anul universitar următor.

Ce a declarat Ministrul

Cei care ar urma să primească aceste vouchere sunt studenții care au burse sociale.

Ministrul Marcel Boloș a declarat ca le va fi subvenționată chiria celor care sunt din familii cu o stare materială precară, suma fiind cuprinsă între taxa pentru căminul studențesc și un anumit plafon pentru chirie.

Citește și: MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în Franța

"Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale.”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și: O explozie a avut loc lângă ministrul turc al Sănătății în timp ce vizita o zonă afectată de cutremur

Potrivit Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), în anul universitar 2019-2020 erau 36.324 de studenți care aveau bursă socială. 

Peste 400.000 de elevi au beneficiat de vouchere sociale în anul școlar 2022-2023

Categoriile care beneficiază de sprijin în valoare de 500 de lei:

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Citește și: Cine este bărbatul de 35 de ani care a fost găsit mort în portbagajul unei mașini, în Timișoara. Nicolae era dispărut de 4 zile

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani- radioimpuls.ro

Peste 400.000 de elevi au beneficiat în anul școlar 2022-2023 de astfel de ajutoare, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.  

Citește și: ALERTĂ- minor dispărut. Rotaru Ionuț-Petruț a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si